Pakistan'da cep telefonuyla çekilen görüntülerde teröre karşı verilen savaşın karanlık yüzü tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Pakistanlı askerler, İslamcı militan olduğunu iddia ettikleri 6 kişiyi bir duvarın dibinde kurşuna dizdi. Üstelik askerlerden biri yere yığılan iki kişi ölmedi gerekçesiyle yanına yaklaşarak kafasına sıktı. Üstelik askerlerden biri yere yığılan iki kişi ölmedi gerekçesiyle yanına yaklaşarak kafasına sıkıyor.

Pakistan yıllardır ülkenin kuzeyindeki Svat vadisinde Taliban'a karşı askeri mücadele veriyor. Şimdiye kadar çıkan çatışmalarda siviller de dahil binlerce insan hayatını kaybetti. ABD insansız uçakları da düzenli olarak Pakistan'ın kuzeyinde Taliban hedeflerine hava saldırısı düzenliyor.

Ancak cep telefonuyla çekilen iki görüntü savaşın vahşetini hiç bu kadar açıkça ortaya koymamıştı. Pakistanlı askerler Svat vadisinde Taliban militanı oldukları gerekçesiyle 6 kişiyi bir duvarın dibine dizdi. Kurbanlardan bazılarının gözleri bağlı olmasına rağmen, etrafta olan biteni görebiliyorlardı. Görüntüde bir asker 6 kişinin sırada düzgün durmasını söylüyor. Karşı tarafta ise eli silahlı askerler duruyor. Askerler bir anda ateş ediyor ve o 6 kişi yere yığılıyor. Ancak yere düşen iki ceset hala kıpırdıyor. Bir asker çok soğukkanlı bir şekilde yerde yatanlara yaklaşıyor ve bu defa beyinlerine sıkıyor.

HALKIN GÖZÜ ÖNÜNDE İDAM

Uluslararası insan hakları örgütü Amnesty International, Pakistan'da son dönemde bu tür infaz olaylarında artış olduğu yönünde kendilerine şikayetler geldiğini açıkladı. Amnesty Internationl'da yapılan açıklamada şöyle denildi: "Svat vadisinde temmuz ayının ortasında direnişçi oldukları gerekçesiyle öldürülen 250 kişinini cesetleri bulundu. Bunlardan bazılarının Taliban'a gözdağı vermek için halkın gözleri önünde asıldığı ortaya çıktı. Taliban da devlet yanlısı olan kişilere aynı yöntemi uyguluyor."

İLK KEZ BÖYLE BİR GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Alman Die Welt gazetesine açıklama yapan Taliban uzmanı Pakistanlı gazeteci Ahmed Raşid, "Svat vadisinde özellikle genç erkeklerin bu şekilde infaz edildiği yönünde çok bilgi vardı. Ancak şimdiye kadar ordunun bu tür infazlar yaptığını gösteren delillere rastlanamıyordu" dedi.