EDİRNE Belediyesi'nde içme suyu şebekesi imtiyazının 30 yıllığına devri ve yeni Belediye Sarayı'nın satışı ihaleleleriyle ilgili operasyonda gözaltına alınan zanlıların sorgusu devam ederken, Hamdi Sedefçi için emniyete özel yatak getirildi. İstanbul'da dün gözaltına alınıp akşam Edirne'ye getirilen Ahmet Özal ise gece yarısı ve sabah iki kez hastanede sağlık kontrolundan geçti.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü `Dede' adı verilen operasyonda, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ile 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu eski milletvekili Ahmet Özal'ın da aralarında bulunduğu bazı belediye görevlileri ve ihaleye katılan şirket yöneticileri cuma gününden itibaren gözaltına alındı.
Savcılığın hazırladığı arananlar listesinde adı geçenlerin yakalanmasına çalışılırken, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde gözaltında tutulan 16 kişi, `ihaleye fesat karıştırmak', `rüşvet almak' ve `suç örgütü kurmak' suçlamasıyla sorgulanıyor.

AHMET ÖZAL'IN TANSİYONU FIRLADI

`Dede' operasyonu kapsamında dün İstanbul'da gözaltına alınan ve saat 17.15'te Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Ahmet Özal, gece saat 00.30'da Selimiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolundan geçirildi. Ahmet Özal, geceyi sorgulandığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde geçirdi.Sorgusu sırasında tansiyonu fırlayan Ahmet Özal, bu sabah saat 09.30'da yeniden Selimiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastanede yarım saat süreyle sağlık kontrolundan geçirilen Ahmet Özal'ın sağlık durumu düzeldi.

HEPSİ BOŞ

Ahmet Özal, emniyete götürülürken hastane çıkışında gazetecilere gözaltına alınmasını "Sadece bazı bilgilere ihtiyaçları vardı. Ondan dolayı" diyerek açıkladı. Hakkındaki suçlamalar için "Hepsi boş" diyen Ahmet Özal, "Bunlar siyasetin zorlukları, unutmayın bunu. Bir iki gün sonra görürsünüz bir şey olmadığını" diye konuştu.



SEDEFÇİ'YE ÖZEL YATAK


Polisin cuma günü sabah saat 07.00'de henüz makamına gitmeden evinde gözaltına aldığı Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin ise emniyette geçen ikinci günde bel ağrısı şikayeti arttı.Bunun üzerine Hamdi Sedefçi için gece yarısı şöförü tarafından yatması için şezlong tipi özel yatak getirildi.

PARMAK İZLERİ ALINDI

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile Ahmet Özal, sorgulandıkları Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden çıkarılarak, Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesindeki Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada diğer zanlıların olduğu gibi Sedefçi ve Özal'ın da parmak izi alındı.Edirne Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen ile soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kaan Yüksel öğle saatlerinde Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile bir süre görüşen savcılar, soruşturmanın seyrini değerlendirdi.Gözaltındaki zanlıların için savcının ek süre talebinde bulanabileceği belirtildi.

DHA