Kullanıcılar ön izleme sırasında, PSN isimlerini istedikleri kadar değiştirebilecekler, ancak hizmet başladığında farklı şekilde çalışacak. İlk değişiklik ücretsiz ve sonraki değişiklikler PlayStation Plus abonesiyseniz 5$ olarak fiyatlandırılacak. PS Plus abonesi değilseniz 10$ karşılığında değiştirilebilecek.

PSN isminizi ayarlar menüsü veya PS4 profil sayfası üzerinden değiştirebileceksiniz. Arkadaşlarınızın kimliğinizi tanıması için önceki isminizin yeni isminizle gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Ancak bir uyarı yapalım: Eski kimliğinizi gösterip göstermemeye karar vermenizin ardından, çevrimiçi kimlik değişikliği işlemini tamamladıktan sonra bunu bir daha ayarlayamayacaksınız.

Sony‘nin açıklamasına göre bu özellik ilk olarak 1 Nisan 2018'den sonra yayınlanan PS4 oyunları ve bu tarihten önce piyasaya sürülen en çok oynanan PS4 oyunlarının büyük çoğunluğu ile uyumlu olacak. Ancak, PS4, PS3 ve PS Vita sistemleri için tüm oyunların ve uygulamaların çevrimiçi isim değişikliğini desteklemeyeceğini ve kullanıcıların bazı oyunlarda sorun veya hatalarla karşılaşabileceğini lütfen unutmayın.

İlk isminize istediğiniz zaman ücretsiz olarak geri dönebileceksiniz. Sony bunun, isim değişikliğinin neden olduğu birçok sorunu çözeceğini belirtiyor. Ayrıca PlayStation web sitesinde 1 Nisan 2018'den önce çıkan uyumlu oyunların listesi yayınlanacak.

PSN kullanıcıları, kullanıcı isimlerini yıllardır değiştirebilmek istiyorlar (Hatta 12 yıldır). Utanılan okul fotoğrafları misali PSN ID‘lerini değiştirmek isteyen belki de milyonlarca kullanıcı var. Bu Sony ve PSN için yeni bir başlangıç! (psoyun.com)