Bursa polisinin hayırsever işadamlarını dolandıran çeteye yönelik operasyonunda gözaltına alınan sahte valilerin, eski futbolcu ve ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen'i de arayarak para talep ettikleri öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Çorum ve Ankara'da ikamet eden şebeke üyeleri, öncelikli olarak okul ya da hastane yaptıran hayırsever işadamlarını hedef seçti. Daha sonra belirledikleri isimleri arayan şebeke üyeleri, o ilin valisiymiş gibi konuşarak para talep etti. Hayırseverlere, "Valilik özel kaleminden arıyoruz" diyen kadın şebeke üyesinin, 'plaket yaptırma' bahanesiyle işadamlarının cep telefon numaralarını aldığı belirlendi. Bu şekilde İstanbul, Bursa, Malatya ve Erzurum'da toplam 20 işadamının
dolandırıldığı öğrenilirken, piyasadan toplam 160 bin lira para toplayan sahte vali ve kardeşinin bu paraları pavyonlarda harcadığı ortaya çıktı. Olaya karıştıkları belirlenen 3'ü kadın toplam 14 kişi, Çorum ve Ankara'da gerçekleştirilen şok baskınlarla yakalandı.
Çete üyelerinin yaklaşık 1 ay önce eski futbolcu ve ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen'i Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş gibi arayarak para talep ettikleri öğrenildi. Ancak şahıslardan şüphelenen Dilmen'in, Vali Hüseyin Avni Coş'u arayarak işin aslını öğrendiği ifade edildi. Şebekeyle ilgili müşteki sayısının artabileceği belirtiliyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş; “Ben de ismimi kullandıkları için avukatımla görüşüp gerekli işlemleri başlatabilirim. Bu konuda adalet mutlaka gereğini yapacaktır. Vatandaşlarımızdan bu tür talepleri dikkate almamalarını istiyorum. Arandıkları takdirde durumu mutlaka bizlerle paylaşırlarsa sahteciliğin önün geçmiş oluruz” dedi.