Beşiktaş tarihi boyunca pahalı transferler yapmak yerine, hep altyapısından yetiştirdiği önemli isimlerle zirveye çıktı. Kara Kartallar"da, özkaynak düzeninden gelen yetenekli gençler şans bulur ve takımı şampiyonluğa taşırdı. Uzun yıllar Siyah-Beyazlılar hep böyle zirveye çıktılar. Metin, Ali, Feyyaz, Sergen Yalçın gibi isimler Fulya"da yetiştiler ve Türk futboluna armağan edildiler... Ancak Nihat Kahveci"nin ardından Beşiktaş"ın altyapısı büyük bir sessizliğe büründü. Süleyman Seba sonrasındaki yönetimler ise altyapıdan çok, transfere yöneldiler ve önemli ücretler ödeyerek, pahalı transferlere imzalar attılar. Kartal bu süre içerisinde sadece 2 şampiyonluk kazanabildi.

"İçine Cafu kaçmış!"
Ancak Beşiktaş"ın Antalya kampında yaşananlar, tüm düşünceleri tersine çevirdi. Teknik direktör Mustafa Denizli"nin A takım kadrosuna aldığı Necip Uysal ile sezon başında transfer edilen 18"lik Rıdvan Şimşek önce Vitesse maçında boy gösterdiler. Rıdvan 45 dakika, Necip ise son yarım saat oyunda kalmalarına rağmen bir yıldız gibi parladılar ve taraftarları heyecanlandırdılar.

Hamburg maçında döktürdüler
Ancak büyük şov, Hamburg karşılaşmasındaydı... İki yıldız da ilk 11"de forma giydi, tam anlamıyla döktürdü. Sağ kanatta inanılmaz bir futbol sergileyen Rıdvan Şimşek, 75. dakikada alkışlar arasında kulübenin yolunu tuttu. Taraftarlar, forumlarda Rıdvan için şu yorumu yaptı: Bu çocuğun içine Cafu kaçmış! İlk yarıda neredeydi?.. Kartal"ın eski hocası Ertuğrul Sağlam döneminde A takıma çıkan ve genç hocanın "Lampard" benzetmesini yaptığı Necip ise taraftarlarından büyük alkış aldı. Şimdi ligin ikinci yarısı öncesinde Necip ile Rıdvan"ın oynayıp, oynamayacağı merak ediliyor../fanatik