UŞAK’ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra iki kolu ve yüzü Antalya’daki hastalara nakledilen Ahmet Kaya’nın 19 yaşındaki kızı Leyla Kahveci, Türkiye’nin ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar’ı hastanedeki odasında ziyaret etti. Odaya girdiğinde babasını görmüş gibi olduğunu belirten Kahveci, "Bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyordum. Yüzü beğendim" dedi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’ne öğle saatlerinde eşi Gökay Kahveci ile el ele gelen Leyla Kahveci, Uğur Acar’ı 5’inci kattaki odasında ziyaret etti. Ziyaret sonrası Leyla Kahveci, eşi Gökay Kahveci, AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, bir basın açıklaması yaptı. Yrd.Doç.Dr. Özkan, Uğur Acar ile verici aileyi bugün öğle saatlerinde karşılaştırdıklarını ve çok mutlu bir ortam yaşadıklarını söyleyerek sözü Leyla Kahveci’ye bıraktı.
Odada yaklaşık 10 dakika kaldıklarını söyleyen Leyla Kahveci, şunları söyledi:

"İçeri girdiğimde bayağı bir şaşırdım. Gayet sağlıklı gördüm. Zaten Uğur bundan sonra bizim yanımızdan ayrılmayacağının da sözünü verdi. Bundan sonra hep beraber oynayacağımızı söyledi. Kendisini çok yakışıklı gördüm, bundan sonra da daha iyi ve daha yakışıklı olacak. Yüzü bayağı bir yakından inceledim. Çok şaşırdım. Ona şaşkınlıkla bakarken, onun da bana şaşkınlıkla baktığını hissediyordum. Bir anda tokalaştık. Teşekkür etti. Onun duaları artık bizimle."

UĞUR ARTIK AİLEMİZDEN BİRİ OLDU

Odaya girdiği anda babasını görmüş gibi olduğunu belirten Leyla Kahveci, şöyle devam etti:

"Babam zaten yanımdaydı, onu da biliyordum. Bunun mutluluk hissi bizi gerçekten sevindirdi. Bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyordum. Yüzü beğendim. Biz dimdik ayaktayız, Uğur da bizim yanımızda dimdik ayakta duracak. Uğur Acar artık bizim ailemiz oldu, içimizden biri oldu. Benim en favori yakınım. Konuşmaları ve esprileriyle kendisini bana çok yakın hissettirdi. Artık bizim içimizden çıkmayacak. Benim kardeşim, babamdan bir parça olarak yanımızda olacak. Babam benim ölmedi. Hâlâ yanımda onu hissedebiliyorum. Böyle bir şeye vesile olması çok güzel bir şey, inşallah böyle kalır."

Leyla Kahveci’nin eşi Gökay Kahveci ise içeride bir hayli espriler yaptıklarını söyleyerek, "Hadi maça gidelim dedik. Bize ’hadi gidelim’ cevabını verdi. Ben ise biraz daha iyileş öyle gidelim dedim" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ise Uğur’un sağlık durumu gayet iyi olduğunu ve her şeyin yolunda gittiğini söyledi. Yrd.Doç.Dr. Özkan, "Süreç böyle devam ederse bir ay içinde taburcu etmeyi düşünüyoruz. Verici aileye tekrar sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Uğur mimikleri oluşmadığı için ifadelerinden belli etmese de sözleri ile mutluluğunu dile getirdi" diye konuştu.

Yrd.Doç.Dr. Özkan, Atilla Kavdır’ın da durumunun da iyiye gittiğini söyleyerek, "Yakın zamanda yoğun bakımdan çıkmasını planlıyoruz. Bu büyük bir nakildi yoğun bakımda uzun kalması normal bir süreç" dedi.