Arınç, Abdüllatf Şener'i eleştirdi ve ilginç bir uyarıda bulundu

Eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa milletvekili Bülent Arınç, Abdullatif Şener'in yeni parti kurma girişimini sert sözlerle eleştirdi.
NTV'ye konuşan Arınç, Abdullatif Şener'in ne yapmak istediğini anlamadığını belirterek şunları söyledi:

BENDEN FARKIN NE?

" Yaptığını ahlaki bulmuyorum. Bizim çizgimiz aynı. Ben de Milli Görüş'ten geldim sen de, Ben de Merve Kavakçı'nın yanındaydım sen de... Benim eşimin başı da kapalı seninki de.. Beni topa tutanlar seni neden alkışlıyor. Bunu sormak lazım. Alkışlıyorsa seni kullanmak içindir. Yeni bir siyasi yaklaşım diyorsan bu partiyle ilşkini keseceksin. Ahlaki olan budur. Eğer kararını verdiysen, AKP içinde kalmayacaksın."

'ERKAN MUMCU'NUN DURUMUNA DÜŞERSİN'

Ben milletvekili arkadaşlarımı özel hayatlarına kadar tanırım. Eğer AKP'den Şener için ayrılacaklar varsa hiç beklemesinler. Bir büyüğü olarak söylüyorum, Erkan Mumcu'nun durumuna düşme. Erkan Mumcu bugün ne durumdaysa sen de o duruma düşersin"

'ERGENEKON HUKUKİ BİR SÜREÇ'

Henüz yargı süreci sürüyor. Soruşturma bitti gibi ama kovuşturma başlamadı. İşi yargıya bırakmak lazım. Kanunlara göre izlenecek yol basit. Kafaları çok karıştırmamak lazım. 1 yıldan bu yana gözaltında kalan kimse yok. Tutuklular var. Tutukluluk bir tedbirdir. Bu vefat eden kişiye de çok üzüldüm. İddianamanın geç kalması normal ya da anormal değil. Bu daha önce karşılaşılmayan bir durum değil.