ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS sonuçlarını biran önce açıklamak için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Önümüzdeki hafta sonuna doğru KPSS sonuçlarını açıklamayı planlıyoruz, ama tam gününü netleştiremedik" dedi.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, sınavda 'birkaç' sorunun iptal edildiğini, 'bir-iki' soruda ise yanlış açıklanan cevap şıkkının düzeltildiğini açıklayan ÖSYM Başkanı, 'müfredatla ilgili' sorunun da iptal edilenler arasında olduğunu söyledi.


27-28 Haziran 2009 tarihlerinde gerçekleştirilen ve lisans düzeyinde sadece A grubu ve öğretmenlik kadroları için yapılan KPSS'ye 428 bin aday girmişti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın alacağı öğretmenlik kadrosuna müracaat edebilmek için 257 bin aday sınavda ter dökmüştü. Hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe testlerine 106 bin; çalışma ekonomisi ve endüstrisi ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler testlerine ise 62 bin aday girmişti.


Bakanlığın tepki gösterdiği müfredat sorusu iptal


Öğretmen adaylarına ilköğretim müfredatını yanlış tanıtan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın tepkisini çeken KPSS sorusu iptal edildi. KPSS sorusunda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2004-2005 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya koyduğu ve genel olarak eğitimcilerin ve toplumun beğenisini kazanan müfredat; 'AB ve ABD'den uyarlama, ulusal değerlere yeterince yer vermeyen, pilot uygulaması yapılmamış, geliştirilmemiş ve aşamalı olarak uygulanmamış' bir şeklinde veriliyordu. Soruya tepki gösteren Milli Eğitim Bakanlığı ise Nimet Çubukçu imzası ile YÖK'e yazı göndermiş, sorudan duyulan 'derin üzüntü' dile getirilmiş ve sorunun 'hem usul açısından hem de esasa yönelik olarak son derece hatalı' olduğunu bildirmişti. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan da ÖSYM Başkanı ile görüşerek sorudan duydukları rahatsızlığı dile getirmişti.