Yunan mitolojisine göre "Rüzgar Tanrısı"nın yaşadığı Alaçatı, yoğun bir yaz sezonundan sonra okulların açılmasıyla birlikte sessizliğinin keyfini sürmeye başladı. Son yılların gözde turizm merkezi olan belde, yazın hareketliliğinden sıyrılıp sakin, huzurlu, trafiği, karmaşası olmayan bir cennet köşesine dönüştü. İsmini, sahiplerinin atalarının Büyük Mübadele döneminde geldikleri Batı Makedonya'daki Kastoria şehrinden alan Kesre Otel de beldenin en gözde otellerinden.
 
Alaçatı'nın en genç işletmecileri Figen ve Oğulcan Şişman çifti, sezonda fiyatların yüksek olması ve Ramazan ayının Ağustos'a denk gelmesi nedeniyle tatili eylül ve ekim aylarına erteleyenlerin yoğun bir şekilde rezervasyon yaptırdığını belirtti. Figen Şişman, sonbahar sezonunun denize girmek, sörf yapmak ve kültür turları açısından çok ideal bir mevsim olduğunu söyledi.
 
Şişman, bahçedeki asma altında ev reçeli, kek ve kurabiye ikramlarıyla konuklarına ev sıcaklığında bir tatil imkanı sunan Kesre Otel'de misafirlerinin rahat ve konforunu her şeyin üzerinde tuttuklarını ifade etti. Alaçatı'da artık bölünmüş bisiklet yollarının ve tabelalarının bulunduğunu, bu sayede çocuklu ailelerin bile güvenli sürüş imkanına sahip olduğunu söyleyen Şişman, Kesre Otel olarak bu sene yapımı bitmiş olan Bisikletle Alaçatı Projesi'sinin "Alaçatı'da buluşalım, özgürlüğe pedal çevirelim " sloganını desteklediklerini, ücretsiz bisiklet vererek rehber harita ve broşürlerle misafirlerine farklı bir keşif olanağı sunduklarını sözlerine ekledi.