KİLO: Texas Üniversitesi’nden uzmanlar sonbahar ve kış mevsimleri normalden çok daha soğuk geçen ülkelerde yaşayan insanların bu mevsimlerde yüzde 6 veya 7 oranında daha fazla kalori tükettiklerini açıkladı.  Kilo alınmaması için arada bir soğuk havayla temas edilmesini ve ısıtma sisteminin kapatılması öneriliyor.
CİLT: Havada nem oranının azalması cildin kurumasına yol açıyor. ABD Ulusal Egzama Derneği’nden Margaret Cox sonbaharda güneş ışınlarının ciltte sedef hastalığına neden olabileceğini söylüyor. Bu dönemde cilt için nemlendirici krem ve yağlar kullanılması öneriliyor.
SAÇ: Ağustos sonundan kasım başına kadar olan dönemde saç dökülme oranları 3-4 kat artıyor. Paris’teki Centre Clauderer Saç Kliniği bunun nedeninin güneş ışınlarının yazın saçı beslemesi ancak saçın birkaç ay sonra ömrünü doldurup düşmeye başlaması olduğunu belirtiyor. Tavsiye saç besleyici şampuan.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ: Yazın nemli olan hava sonbaharda kuruyunca akciğerlerde enfeksiyon riski oluşuyor. Bu değişim bağışıklık sistemini de etkiliyor. Beslenme uzmanı Doktor Sarah Schenker bu dönemde probiyotik içecek ve brokoli tüketilmesini öneriyor.
ALERJİ: Sonbaharda havadaki küf ve polen oranı yaza göre artıyor. Alerji uzmanı Lindsey McManus bu dönemde burun spreyi, göz damlası ve güneş gözlüğü kullanılmasını öneriyor.
EKLEMLER: Dr. Rod Hughes havadaki basınç artışının eklemlerde ağrıya yol açtığını belirtiyor. Bu dönemde kuşburnu tüketilmesi öneriliyor.