Dr. Remzi Topçam Caddesi üzerinde bulunan dükkanında yaklaşık 54 yıldır tabakhaneden aldığı işlenmiş manda derisi ile sanatını icra eden Vahitoğlu, mesleğinin son temsilcilerinden. Tokat'ın tek ve son yemenicisi olduğunu ifade eden Vahitoğlu, 1960 yılından bugüne yemenicilik yaptığını söyledi. Vahitoğlu, mesleğini destek verildiği takdirde sürdürebileceğinin altını çizerek,"Devlet yardım eder, yap derse yaparım. 82 yaşında halen çalışıyorum. Ayakkabı diktiğim dikiş makinesinin iğnesine ipliği bu yaşımda takabiliyorum. Yemeninin yanı sıra aynalı çarık ile mes de yapıyorum. Ayağının sıhhatini bilenler yemeniyi tercih ediyor. Yaz ayında yemeni giyenin ayağı ısınmaz ve koku yapmaz" dedi.

Yaklaşık 350 TL'lik elektrik aboneliği ücretini çok bularak yatırmadığı için birkaç aydır elektriğinin kesik olduğunu ifade eden Vahitoğlu, hava aydınlık olduğu sürece çalıştığını söyledi.

Öte yandan, ÇEDAŞ yetkilileri ise Vahitoğlu'nun sistemde yer alan bilgilere göre 2011 yılında işyerini kapatmış gözüktüğünü, yaklaşık 6 ay önce ise yeniden faaliyetine başladığını, bu sebeple aboneliğinin güncellenmesi için deprem sigortası ve diğer abonelik ücretinin talep edildiğini kaydettiler.