Wikileaks"in dün yayınladığı Bakü çıkışlı belgelerde geçtiğimiz yıl ABD"nin Bakü"deki diplomatları tarafından yazılmış bir first Lady profili de yer aldı. Bakü elçiliği tarafından ABD Dışişleri"ne “Çok moda düşkünü first lady” başlığıyla gönderilen raporda Azerbaycan lideri İlham Aliyev"in eşi Mihriban Aliyeva"nın fazla estetik nedeniyle yüzünün ifadesizleştiği, yüz kaslarının hareket etmediği belirtiliyor. Aliyeva"nın yurt dışında defalarca botoks operasyonu geçirdiği vurgulanarak, “Aliyeva"nın bu nedenle televizyonda, fotoğraflarda ve birebir görüşmelerde yüzündeki tüm mimiklerin görülemediği” belirtiliyor.

Raporda ayrıca Azeri First Lady"nin Müslüman Azerbaycan"ı bırakın, Avrupa"da bile provokatif olarak nitelendirilecek kıyafetler giydiği vurgulanıyor. Wikileaks belgelerinde daha önce de Aliyeva"nın eşinin ardından devlet başkanlığı koltuğuna oturmak istediğine dair bir belge yayınlanmıştı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı belgelerinde doktora diplomalı Mihriban Aliyeva"nın siyasetten hiç anlamadığı da öne sürülüyor.