İyi iş koşulları sunan bir 'yardımcı aranıyor' ilanı görür. Turizm acentesi olduğunu varsayarak görüşmeye gittiği ofisin arka duvarına yeni tabutlar dizilmiştir. Şirketin sahibi olan Sasaki (Tsutomu Yamazaki), Daigo'nun özgeçmişine şöyle bir bakarak işe alır. Bu noktada Daigo şirketin tam olarak ne iş yaptığını sorar ve iş tanımında cesetlerin yakılmadan önce törensel olarak 'tabutlanmasının' yer aldığını öğrenir. Tereddüt eder ancak Sasaki işi alması için onu zorlayınca kabul eder ve Mika'ya işe 'törenlerin' dahil olduğunu söyler. Bu şekilde Yamagata'da Hirano civarında Sasaki'yle yolculuk etmeye başlar.

Travesti olduğu anlaşılan güzel bir intihar kurbanı; motosiklet kazasında ölen serseri bir delikanlı, torunlarının lise üniformalarıyla birlikte giydiği bol beyaz çoraplara hayran yaşlı bir büyükanne: Daigo ölümün çeşitli biçimleriyle karşılaşır ve başlangıçta emin olmasa da 'tabutlama' işleminin bir şekilde hayata saygıyı ifade ettiğini de anlamaya başlar.

Mika ise işin içindeki 'törenin' tam olarak ne tarz bir şey olduğunu öğrenir. Dehşete düşerek kocasının işi bırakmasını ister ve red cevabını aldığında Tokyo'daki ailesinin yanına dönmek üzere yola çıkar.
Yönetmen: Yojiro Takita
Oyuncular: Masahiro Motoki, Tsutomu Yamazaki, Ryoko Hirosue, Mika Kobayashi, Kazuko Yoshiyuki, Kimiko Yo, Takashi Sasano, Mitsuyo Hoshino, Tarô Ishida, Hiroyuki Kishi, Miyuki Koyanagi, Tôru Minegishi, Sanae Miyata

Senaryo: Kundo Koyama
Müzik: Joe Hisaishi
Görüntü Yönetmeni: Takeshi Hamada
Set Tasarımı: Fumio Ogawa
Kurgu: Akimasa Kawashima
Dağıtım: Warner Bros.
İthalat: Avşar Film
Gösterim Tarihi: 02 Ekim 2009/sabah