Başbakan Erdoğan bakanlar arasındaki görüş ayrılığı haberini doğrulayarak, "Başbakan nihai bir şey söyler ve o iş orada noktalanır" dedi
IMF"İ uzun süre kapıda beklettik. Piyasalar 2 yıla yakın bir süre stand-by"ın olup olmayacağını tartışıp durdu. Ardından Hükümet Mali Kuralı ortaya koydu. Hatta Başbakan bizzat çıkıp “Bizim çıpamız Mali Kural olacak, piyasa oyuncularının tedirgin olmasına gerek yok” dedi. Aynı Erdoğan dün ise “Mali Kural"ı çıkararak kendi içimizde IMF yaratmanın anlamı yok” diye konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ertelenen, “Mali Kural"ı çıkararak kendi içimizde IMF yaratmanın anlamı yok” dedi. Bakanlar arasındaki görüş ayrılığı haberlerini de doğrulayan Erdoğan, “Görüş ayrılığı olabilir, her zaman olur. Ama sonunda Başbakan nihai bir şey söyler ve o iş orada noktalanır” diye konuştu.

Erdoğan"dan, Türkiye"nin uzun vadeli mali perspektifini belirleyecek Mali Kural"ın gecikmesine ilişkin tartışmalara ilişkin, önemli açıklamalar geldi. Önceki akşam NTV"nin canlı yayınına katılan Başbakan Erdoğan, “Burada Mali Kural"ı belirleyen formüldeki oranlar noktasında bir sıkıntı var. Çünkü biz IMF"den zaten sıyrıldık, şimdi IMF"den sıyrılmışken bizim kendi içimizde IMF oluşturmamızın bir anlamı yok” dedi.

Kendimizi bağlamayalım

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Mali Kural yasalarla niye dayatılsın? Erteleyelim ama bunu daha sonra gündemimize alalım. Tam böyle sıçramayı yapacağımız bir dönemde bizi bunlarla bağlamayalım. Türkiye"nin yatırımlarla ayağa kalkması lazım. Bizim yapmamız gereken ülkede yatırımları süratle yapmak. Eğer biz yatırımlarda kısmaya kısıtlamaya gidersek ülkemizin kalkınma sürecini hızlandıramayız. Büyümeyi hızlandıramayız.”

Son sözü ben söylerim

Başbakan Erdoğan Mali Kural konusunda bakanlar arasında görüş ayrılığı haberlerini de doğruladı. Erdoğan, “Babacan"la diğer bakanlar arasında sizin aranızda bir görüş ayrılığı oldu mu?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Görüş ayrılığı olabilir; her zaman olur. Görüş ayrılığı olmaması gibi bir durum yok ama sonunda Başbakan nihai bir şey söyler ve o iş orada noktalanır.”