Konya'da annesine, 'başım dönüyor' dedikten sonra yere yığılan 3.5 yaşında Kadir Akköprü, hayatını kaybetti. Anne Çiçek Akköprü, polise verdiği ilk ifadede, "Oğlum astım ve bronşit hastasıydı. Ölümü hastalığından olabilir." dediği öğrenildi. Kadir'in kesin ölüm nedeni yapılacak olan otopsiden sonra belli olacak.

Olay, saat 12.00 sıralarında Karatay İlçesi Başak Mahallesi Dolular Sokaktaki 4 numaralı evde meydana geldi. İddiaya göre, Kadir Akköprü, 38 yaşındaki annesi Çiçek Akköprü, ile evde salonda oturduğu sırada, ayağa kalktıntan sonra 'anne başım dönüyor' dedikten sonra yere yığıldı. Oğlunun bayıldığını zanden Çiçek Akköprü, ayıltmaya çalıştı. Ayılmaması üzerine sağlık görevlilerini çağırdı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Kadir'in, cansız bedeni ile karşılaştı. Kadir'in, cesedi otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi Morguna kaldırıldı. Çiçek Akköprü'nün polise verdiği ifade, "Oğlum astım ve bronşit hastasıydı. Ölümü hastalığından olabilir." dediği öğrenildi.

Akköprü'nün komşusu Mehmet Akın'da, birkaç kez Kadir'in annesi tarafından hastane ve sağlık ocağına götürüldüğünü, tedavi gördüğünü belirtti. Akın, "Çiçek Akköprü'nün eşi cezaevinde. Evin borcunu ödeyemediği için ceza almış. Çiçek Akköprü, akrabalarının yardımı ile oğluna bakıyordu."dedi.

Kadir Akköprü'nün kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

Milliyet