Referandum sonuçlarını 0.4'lük sapmayla en yakın şekilde bilmesiyle dikkatleri üzerine çeken ANDY-AR'ın 2010'un yılının son anketi dün gece ekranlarda açıklandı...

ANDY-AR Araştırma Şirketi'nin son seçim araştırması dün gece TV8'de yayınlanan “8.Gün” isimli programda açıklandı.

Gazeteci yazar Haluk Şahin, Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Candaş Tolga Işık ve Konda Araştırma Şirketi Başkanı Bekir Ağırdır, ANYD-AR Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar ile Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Prof. Dr. Özer Sancar'ın konuk olduğu programda son araştırmalar, seçimler öncesi siyasi oluşum ihtimalleri ve 12 Haziran seçiminin önemi masaya yatırıldı.

Gökmen Karadağ'ın moderatörlüğündeki “8. Gün” programında ayrıca ANDY-AR kamuoyuna henüz açıklanmayan son seçim araştırması da yayınlandı.

AK PARTİ'DEN CHP'YE 20 PUAN FARK

Aynı zamanda 2010 yılının da son araştırması olan Aralık ayı siyasi gündem araştırmasında seçimlere 5 ya gibi bir zaman kala partilerin oy durumları ortaya konuldu.

ANDY-AR'ın Aralık 2010 araştırmasına göre bugün seçim olsa, AK Parti yüzde 46,8, CHP yüzde 26,1, MHP yüzde 10,6 ve BDP yüzde 5,9 oy alıyor.