Toplantıda sözleşmeli avukat için ihaleye çıkılmasına ve Belediye bünyesinde çalışan 14 sözleşmeli personele yüzde 15 zam yapılması kararı alındı.
Didim Belediye Meclisi yılın son toplantısı Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesi gereği 2009 yılı için sözleşmeli vukat çalıştırılması konusunun görüşülmesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesi gereği Belediyemiz bünyesinde sözleşmeli personellerin sözleşmesi dolmasından dolayı, sözleşmelerinin yenilenmesi ve maaşlarının belirtilmesi konusu görüşüldü.
Gündem maddelerinden olan Sözleşmeli Avukat çalıştırılmasıyla ilgili olarak meclise bilgi veren Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Kadromuzda avukat var ancak 4B'ye göre ilana çıkacağız” dedi.
AK Parti'li Belediye meclis üyesi Osman Çoşkun “Biz kamuoyundan avukatımızın belediyeyi temsilen katıldığı çoğu davada başarılı olamadığını öğrendik. Bu durumun nedeninin alınan az maaş olduğunu düşünüyorum. Daha deneyimli, belediyenin hak ve çıkarlarını savunan ve işini ciddiye alan avukatlar ile çalışalım. Kimseye şahsi müdahalede bulunmuyorum, amacımız belediyenin zarara uğratılmaması” diye konuştu.
Görüşlerini açıklayan Başkan Kamacı ise, şunları söyledi: “Belediyemizin duruşmalarda başarılı olamadığı doğru değil. Yasal uygulamalara avukat müdahalesi sınırlı oluyor. Gereken yerine getiriliyor, kamuoyunun kamuoyu rahat olsun”
Belediyenin kadrolu avukatının bin 500 YTL maaş aldığı ve avukatlık işlerinin hizmet satın alma yolu ile de yürütüldüğü öğrenildi. Görüşmeler sonucunda sözleşmeli avukat çalıştırılması konusunun ihale edilmesi kararı alındı.
Toplantının ikinci gündem maddesi olarak; sözleşmeli personelin sözleşmelerinin yenilenmesi ve 2009 maaşlarının belirlenmesi ve belediye hemşiresinin 7. dereceden 3. dereceye alınması konuları görüşüldü. Belediye bünyesinde 1 hemşire, 6 mühendis, 5 tekniker, 1 mimar, 1 sanat tarihçisi ve 1 arkeolog olmak üzere 15 sözleşmeli personel bulunduğu ve maaşlarının 2008 yılı itibariyle bin 700 YTL ile 2 bin 100 YTL arasında değiştiği öğrenildi. Sözleşmeli personellerin sözleşmelerinin yenilenmesi de kabul edildi. Sözleşmeli personel için yapılacak olan zam da kriz de göz önünde bulunduruldu Belediye Başkanı Mümin Kamacı kadrolu personelin yüzde 15 zam aldığını belirterek eşitlik olması için yüzde 15 zam oranı önerdi. Öneri oy çokluğu ile kabul edildi.