Ramazan ayı nedeniyle Gümüş, ’tesettür seferberliği’ çağrısında bulundu.
 
Hizbullah terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle arkadaşlarıyla birlikte ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Edip Gümüş, tutukluluk sürelerini düzenleyen 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 102’nci maddesinin yürürlüğü girmesinin ardından, cezaları henüz Yargıtayda onanmadığı için 9 örgüt mensubuyla birlikte 4 Ocak’ta tahliye edildi. Serbest bırakıldıktan sonra ortadan kaybolan örgütün Şura üyesi Edip Gümüş’ün, Ramazan ayı nedeniyle yazdığı mektup ’huseynisevda’ adlı internet sitesinde yayınlandı. Hizbullah’ın öldürülen lideri Hüseyin Velioğlu anısına kurulan ve örgütün yayın organı konumundaki sitede Gümüş’ün aynı zamanda kaçtıktan sonraki ilk fotoğrafı da yer aldı.
 
Sitede, ’Muhterem Edip Gümüş’ten Ramazan ayı mesajı’ başlığıyla verilen yazıda Gümüş, "Rabbimden, tüm Müslümanların bu mübarek aydan en güzel bir şekilde istifadeyi nasip etmesini, bu ayı onlar için faydalı ve bereketli kılmasını dilerim" dedi.
 
Yıllardır tesettür yasağına mücadele ederek, direniş sergilediklerini belirten Gümüş, tesettürün yaygınlaştırılmasını istedi.
 
vatan