Adana'da AK Parti ve CHP İl Başkanlığı, seçimlerin iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na müracaatta bulundu.
Daha önce dilekçeleri kabul edilen partiler, dün Adana Adliyesi'ndeki Seyhan 4. Seçim Kurulu'nda oy torbalarındaki tutanakların değiştirilme görüntülerini içeren CD'yi YSK'ya verdi. Adliye'deki kamera kayıtlarından oluşan görüntülerde, oy torbalarının içindeki tutanakların değiştirildiği, yeni tutanakların eklendiği ve içinden alınan eski tutanakların da ceplerde taşınarak dışarı çıkarılışı var.

SEÇİMLER ŞAİBELİ

CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, adliyedeki kamera kayıtlarını içeren ek delille birlikte YSK'ya müracaat ettiklerini söyledi. Seyhan, müracaat dilekçesinde CD'nin izlenilmesi talebini ilettiklerini aktardı. YSK'ya sunulan görüntünün Adana'da seçimlerin iptaline neden olacağını savunan Seyhan, “Seçim günü oy torbalarına fiziki müdahale var. Tutanaklar çıkarılıyor. Yerine yenileri ekleniyor. Bunların hepsi kayıt altında. Biz seçimlerin iptali için başvurduk. Yeniden şaibesiz kontrol ve denetim altında bir seçim yapılırsa Adanalılar, mutlu olacaktır. Adana'daki seçimler şaibelidir. Bunlar belgeyle kanıtlanmıştır” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER İPTAL NEDENİ

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam ise adliyedeki görüntülerin ve savcılık tutanaklarının CD halinde YSK'ya ulaştırdıklarını aktardı. Sağlam, “Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülere göre organize bir müdahaleyle seçimlere hile karıştırıldığını tespit ettik. Çok net müdahaleler görülüyor. Kısa süre içerisinde bu işlerin faillerinin yakalanıp bunların arkasındaki güçler de ortaya çıkarılacak. Bu görüntüler seçimlerin iptaline sebep olacaktır” dedi.

10 GÜNDÜR SONUÇ YOK

Seçimlerin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Adana'da bir türlü itirazlar bitmedi. Partilerin oylarının bir birine yakın olması nedeniyle AK Parti ve CHP seçim sonuçlarına itiraz etti. Oyların yeniden sayılmasını istedi. MHP ise itirazlara itiraz etti. Bazı yerlerde sayım durduruldu. Bir haftalık tartışmanın ardından Aytaç Durak'ın seçimi kazandığı ilan edildi. Ancak, adliyede ortaya çıkan görüntülerin ardından tartışmalarda yine başa dönüldü. n

Tatlı tatlı oyalamışlar

Seçim gecesi bir grup, tutanakları değiştirirken güvenlik kameralarına yakalandı. Tutanakları değiştirme işlemi yaklaşık 1.5 saat sürüyor. Şebeke çalışırken, ilçe seçim kurulu ve diğer görevlilerin dikkatini dağıtmak için tatlı dağıtmışlar. Çalışanlar tatlı yerken şebeke üyeleri de görevliymiş gibi rahat rahat işlerini yapmışlar. Savcılık görüntülere el koydu. Şahısların kimliklerinin tespit edilmesine çalışıllıyor.

Yeni Şafak