Sadi Güven'in açıklamalarından satır başları:

Biz bugün itibariyle tüm siyasi partilerimizle; bizim seçmen kütüğünün siyasi partilerle bilgi paylaştığı sistem üzerinden paylaştık.

Listede kendimi göremedim diyenler, bugün öğleden sonra 23 Haziran seçiminde nerede, hangi sandıkta oy kullanacaklarını görebilecek. Seçmen listelerine bugün ysk.gov.tr'den bakılabilir.

Seçmen listelerinde herhangi bir güncelleme yapılmayacak. Sadece sandık kurulları değişecek, onun dışında bir değişiklik olmayacak. 31 Mart seçimlerindeki şartlarla seçime gidilecek.

Oy kullanamayacak kısıtlı seçmenlerle ilgili 5 gün önce 18 Haziran'da aynı listelerde, değişiklik yapmadan yanına oy kullanamaz işareti düşülecek.

Seçmen sayılarında değişiklik olmayacak, onlar silinmeyecek, sadece sistem 'oy kullanamaz' şerhini düşecek.

Bugüne kadar yapmış oldukları sorgulamada bulamazlar. Sistem şöyle işliyor. Türkiye'de kim seçmen ise; o an itibariyle seçmen listeleri yayınlanıyor. Kendini bulamayan vatandaşlarımız, adres değişikliği olup da İstanbul dışına giden, listeden düşen seçmenlerdir.

23 Haziran'da yapacağımız seçim, 31 Mart'takinin yenilenmesidir, tekrarıdır. 31 Mart'ta kim oy kullanma hakkına sahip idiyse, 23 Haziran'da aynı şahıslar oy kullanacaklardır.

Siyasi partilerle de biz bunu paylaştık. Siyasi partiler de 31 Mart listesi ve seçmen listesiyle karşılaştırma imkanına sahip olacaklar.