Suudi Arabistan tarafından Tayland'ın başkenti Bangkok'taki havalimanında alıkonulan 18 yaşındaki Rahaf Muhammed el Kunun, tutulduğu otel odasına barikat kurdu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), El Kunun'un BM yetkilileriyle buluşuncaya kadar otel odasından ayrılmayacağını belirtiyor.

Ailesinden kaçıp Avustralya'ya gitmek isterken Tayland'da pasaportuna bir Suudi diplomat tarafından el konulduğunu ve Bangkok Havalimanı'nda mahsur kalan genç kız, bir anda dünyada bir numaralı gündem oldu.

HRW, Tayland'a El-Kunun'un Avustralya'ya gitmesine izin verme çağrısı yaptı.

Kuveyt'te ailesiyle tatildeyken iki gün önce uçağa binip kaçan 18 yaşındaki genç kadın, Bangkok üzerinden Avustralya'ya gitmeye çalışıyordu.

BBC'ye konuşan El-Kunun, zorla Suudi Arabistan'a gönderilip ailesi tarafından öldürülmekten korktuğunu söyledi. Tayland polisi ise genç kadının 'ülkesine gönderilme' sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Polis yetkilisi General Surachate Hakparn BBC'ye yaptığı açıklamada, El Kunun'un Tayland vizesi olmadığı için ülkeye girişine izin verilmediğini belirtti. Surachate, genç kadının pasaportuna el konulduğundan ise haberdar olmadığını kaydetti.

BBC Bangkok Muhabiri Jonathan Head, El-Kunun'un endişeli ve tedirgin olduğunu aktardı.

Rahaf Muhammed el-Kunun, Twitter'da paylaştığı mesajda "Kaybedecek bir şeyim olmadığı için gerçek ismimi ve tüm bilgilerimi paylaşacağım" dedi.

El Kunun ayrıca pasaportunun bir fotoğrafını paylaşıp, "Çünkü gerçek olduğumu ve var olduğumu bilmenizi istiyorum" dedi. Bir tweetinde de "Kuzenim beni tehdit ediyor, katledileceğimi söylüyor" yazdı.

Nisan 2017'de de 24 yaşındaki Dina Ali Lasloom adlı bir Suudi kadın, Kuveyt'ten Avustralya'ya gitmeye çalışırken yakalanmıştı.

Filipinler üzerinden Avustralya'ya gitmeye çalışan Dina Ali Lasloom, Manila Havalimanı'nda ailesi tarafından durdurulup Suudi Arabistan'a geri gönderilmişti.

Lasloom, Kanadalı bir turistin cep telefonunu kullanıp Twitter'dan attığı mesaj ve videoda, ailesinin onu öldüreceğini söylemişti.

Genç kadına Suudi Arabistan'a döndükten sonra ne olduğu bilinmiyor.