Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre  Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, İskur Tekstil  Enerji Ticaret ve Sanayi AŞ, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ, Kayseri  Şeker Fabrikası AŞ, Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye  Sanayi ve Ticaret AŞ, Erser Grup Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ-Sterk Plast  Ltd. Ortak Girişim Grubu katıldı.

İhalede ilk olarak kapalı zarflarda elemesiz teklifler alındı. İki  elemeli tur sonrasında gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 297  milyon lira, asgari artırım aralığı da 1 milyon lira olarak belirlendi.

Açık artırma sonunda en yüksek teklifi 297 milyon lirayla Mutlucan Tuz  Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Teknik olarak biten ihalenin neticesi, komisyonun nihai kararının  onaya sunulmasının ardından duyurulacak.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN ÖZELLEŞTİRMELERE TEPKİ

Öte yandan, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için yapılan  ihalelere tepki göstermek amacıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığına gelen CHP  Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve bazı CHP'li milletvekilleri güvenlik  görevlilerince içeri alınmak istenmedi.

Daha sonra görevlilerin onayıyla ihale salonuna giren vekiller, söz  konusu özelleştirmelere ilişkin tepkilerini dile getirdi.