CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, canlı yayında hava durumuyla ilgili gelişmeleri şu sözlerle aktardı:

"İkisinde de fırtına, ikisinde de sel riski var. Bugün için akşam saatlerinde özellikle Akdeniz'in batı kesimleri için uyarımız vardı. Su baskınları seviyesinde bir yağış olabilir.

Ama bu geceden itibaren rüzgar fırtınaya dönmeye başlıyor. Antalya Körfezi'nde açıkta rüzgarın hızı 70-80 kilometrelere, kıyıya geldiğimizde 50 kilometreler civarında hatta daha da üzerinde olabilecek. Muğla çevresinde de aynı şekilde. Muğla'nın güney ilçelerinde fırtına seviyesinde oradan Ege'ye çıktığımızda Orta Akdeniz'de fırtına seviyesinde kuvvetli rüzgar var.

Lodos yönünden gelecek rüzgarların hatırladığımız bir kaç başlığı var. Bir, soba zehirlenmesi riski. Gece sıcaklıkları yükseltiyor, o nedenle bacaların çekmesini zorlaştırıyor. Duman çok rahatlıkla tahliye olamıyor. İkincisi, lodos bizde alçak basınç sistemleriyle geliyor. O da baş ağrıları yapıyor. Her yer üzerindeki basıncı azaltıyor, denizler üzerindeki basıncı da azaltıyor.

Vakum etkisi var, deniz yükseliyor, kuvvetli sağanak var, kuvvetli rüzgar var. Dolayısıyla Muğla, Antalya ve çevresinde sel riski çok yüksek. Özellikle yarın, cuma öğleden sonra ve cumartesiye uzayacak şekilde iki gün. Bu sene Antalyalılar, Muğlalılar, Denizlililer hatırlayacaktır. Hep iki gün üst üste sel yapıyor. Yarın kıyı Ege boyunca, Çanakkale'den Muğla'ya kadar kuvvetli bir sistem geliyor.

İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla çevreleri içerisinde; Akdeniz'e kadar kıvrılacak Antalya'yı Burdur, Isparta'yı içine alacak. İki gün üst üste sel riski, iki gün üst üste fırtına riski var. Akdeniz'in yukarısına çıktığımızda Davraz'da Saklıkent'te kar iniyor, ancak şehir merkezinde sel riski söz konusu.

Fırtına özellikle Akdeniz'de Antalya'yı etkiliyor, Muğla'yı etkiliyor, Aydın'ı etkiliyor. Denize açılacak denizcilere de duyuruyoruz, kıyı şeridindeki işletmecilere de, işe gidecek vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Fırtına ve aşırı yağış var, herkesin tedbir almasında yarar var."