TSK, 14 Şubat'ta Türkiye, Rusya ve İran'ın katıldığı Soçi Zirvesi'nde  alınan karar çerçevesinde "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde devriye  faaliyetini başlattı.

Devriye faaliyeti, mutabakat kapsamında oluşturulan silahsızlanma  bölgesinde, İdlib'in kuzeyinden başlayarak Halep ilinin güneyine uzanan hatta  yapılıyor.

TSK konvoyunun güzergahı şu 6 noktayı içeriyor:

"İdlib'in kuzeyindeki Kefer Lusin ile Dana, Halep'in batısındaki  Etarib, Halep'in güneybatısındaki Gammari, Kanatir ve Tel Eys."

Devriyelerin devam etmesi bekleniyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün katıldığı AA Editör Masası'nda  gün içerisinde, TSK'nın silahsızlanma bölgesinde, Rus ordusunun ise İdlib'in  dışındaki sınır bölgesinde gün içinde devriye faaliyetine başlayacaklarını duyurmuştu.

TSK, Astana anlaşmaları çerçevesinde İdlib Gerginliği Azaltma  Bölgesi'nde 12 ateşkes gözlem noktası bulunduruyor. Rus ordusu ise 10 noktada  mevcut.

Beşşar Esed rejimi güçleri, tüm anlaşmalara rağmen, silahsızlanma  bölgesi de dahil olmak üzere İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde saldırılar  düzenlemeye devam ediyor. Bu yılın başından itibaren rejimin saldırılarında en az  111 sivil hayatını kaybetti, 335'ten fazla sivil yaralandı.

[[HD_2839106]] 

[[HD_2839089]]