VAN'da Emniyet Müdürlüğü ekipleri, PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'da dünkü bombalı saldırıya benzer bir eylem yapma girişimini son anda önledi.

Diyarbakır, Bursa ve Van bağlantısı

Van'da bir minibüste yaklaşık 50 kilo patlayıcı madde ele geçirildi. Bursa'nın İnegöl ilçesinde de mini bir kamyonette 14 kilo C-4 patlayıcı ele geçirildi.

Van AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırının ardından Van kent merkezinde güvenlik tedbirlerini arttıran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İpekyolu Caddesi'nde seyir halindeki plakasız bir minibüsü şüphe üzerine durdurmak istedi.

Ekiplerin ''dur'' ihtarına uymayarak kaçan minibüs, saatler süren takip sonucu Milli Egemenlik Caddesi tarihi Van Kalesi'nin yanındaki boş arazide terk edilmiş bulundu. Çevre güvenliğinin alınmasının ardından özel kıyafetli bomba imha uzman ekiplerince minibüste yapılan aramada, yaklaşık 50 kilo patlayıcı madde ile çok sayıda el bombası ve el yapımı mayın ele geçirildi.

Bomba imha uzman ekiplerinin etkisiz hale getirdiği patlayıcıların ardından söz konusu minibüs, detaylı incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. Ele geçirilen patlayıcı maddeyle ilgili polis geniş çaplı operasyon başlattı.

Bursa'da 14 kilo C-4 patlayıcı ele geçirildi


Bursa'nın İnegöl ilçesinde jandarma tarafından Diyarbakır'dan gelen bir araca gerçekleştirilen operasyonda 14 kilogram C-4 tipi patlayıcı ele geçirildi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda 14 kilogram C-4 tipi patlayıcı ele geçirilmesi olayıyla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Patlayıcıların Diyarbakır'daki patlamadan birkaç saat önce ele geçirilmesi, benzer bir eylemin Bursa'da da yapılabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Diyarbakır'dan gelen araçları takibe aldı. Çakırçiftliği beldesindeki benzin istasyonunda mini bir kamyonette narkotik köpeklerinin de katılımıyla yapılan aramada 14 kilogram C-4 tipi patlayıcı ele geçirildi. Operasyonda 1 kişi gözaltına alınırken, bölgeye çok sayıda istihbarat, terörle mücadele ve kriminal ekibi sevk edildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan şahsın detaylı sorgulamaya alındığı, bağlantılı olduğu kişilerin de araştırıldığı öğrenildi. Uzmanlar, bombanın Diyarbakır'daki patlamadan birkaç saat önce yakalanmasının dikkat çekici olduğunu ifade ederken, eş zamanlı bir eylemin söz konusu olup olmadığının ise araştırıldığını kaydetti.