Olay, Çukurova İlçesi’ne bağlı Topalak Mahallesi’nde meydana geldi. 14 yaşındaki Mehmet Ali Duman, babası Selim Duman’ın iş yerinde çalışan Ümit Öztürk ile birlikte Pitbull cinsi köpeğini de alıp serinlemek için Seyhan Baraj Gölü’ne geldi. İlk olarak arkadaşı Öztürk, köpeği serinlemesi için suya attı. Kendisi de suya giren Öztürk, köpeğinin zincirinden tutunarak suyun yüzünde kalmaya çalıştı. Ancak yüzme bilmeyen Öztürk, suyun üzerinde durmakta güçlük çekince, boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
 
Bu sırada arkadaşının çırpınışlarını gören ve panik yapan Mehmet Ali Duman da suya atladı. Ancak Duman da boğulma tehlikesi geçirdi. İki arkadaşın çırpınışlarını gören çevredeki Serkan adlı bir kişi suya atlayıp Ümit Öztürk’ü kenara çıkarmayı başardı. Ancak suyun derinliklerine sürüklenen Mehmet Ali Duman, kayboldu. İhbar üzerine olay yerine Deniz Polisi sevk edildi. Göle giren polisler, yaklaşık 20 dakika sonra Duman’ı kıyıya çıkardı. sağlık ekiplerinin uzun süre müdahale ettiği Duman, yapılan kalp mesajlarına olumlu yanıt vererek hayata yeniden döndü.
 
GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
 
Sağlık ekiplerinin arkadaşı Mehmet Ali Duman’a müdahalesini kenardan izleyen Ümit Öztürk, gözyaşlarına boğuldu. Öztürk, kalp masajı sırasında sık sık, "Haydi Mehmet" diye bağırıp ağladı. Mehmet Ali Duman’ın pitbull cinsi köpeği de gölün kenarındaki ayakkabı, pantolon ve tişörtünün yanında uzun süre bekledi. Hastaneye kaldırılan Mehmet Ali Duman’ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.