F.BAHÇE Başkanı Ali Koç, derginin mart sayısı için kaleme aldığı başyazısından camiaya ve taraftarlara seslendi. Finansal konular ve geçmişteki politikadan dolayı yaşanan sıkıntıyı vurgulanan yazıdan önemli kısımlar: Rakiplerimizden her alanda fersah fersah önde olduğumuz dönemde 3 Temmuz hain FETÖ saldırısı, sportif ve finansal anlamda çok zarar verdi. Bununla beraber takip eden süreçte özellikle son 5 yıldaki yapılan sorumsuzca harcamalar sıkıntı doğurdu. 

KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR

Bu durumdan seferberlik ruhuyla çıkabileceğimizi vurguladım. Mali tablo, hesapların durumu, birikmiş borçlar, alacaklar, hacizler, gelecekteki alacaklarımız temliklenmiş ve harcanmış olması piyasa faizlerinin oldukça üzerinde borç maliyetleri tahminlerimizin de ötesindeydi. Bu tabloyu şeffaf şekilde anlattık ancak kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla aktardık. Camiamızın içinde bulunduğu finansal durumunun hafife alındığını da üzülerek görmekteyim.

BAYRAĞIMIZ BAĞIMSIZ OLACAK

FFP ile yapılan anlaşmada 3 sezon toplamında 30 milyon euro denk hesap açığının aşılmaması gerekirken 2 sezon toplamında yaklaşık 90 milyon euro denk hesap açığı vermişiz. Bu denk hesap açığını telafi edecek imkan, ise önümüzdeki günlerde başlatacağımız gelir sayılabilecek kampanyamızın başarısıdır. Birlikte Fenerbahçe'mizin bayrağını, bağımsız finansal yapıda en yükseklerde dalgalandıracağız. İtici güç olan taraftarlarımıza teşekkürlerimizi ifade ediyoruz.

TFF HiCBiR KULUBE BAGLI OLMAMALI

BAŞKAN Koç, daha önce yapmış olduğu TFF, MHK ve kurulları hakkındaki açıklamalara, dergideki yazısından da önemli bir ekleme yaptı: Endişeli olduğumuzu belirttiğimiz açıklamalarımızın mürekkebi kurumadan yine hakem hataları oldu. Puan kayıpları yaşadık. Bakış açımız ise şahıs odaklı değildir. TFF'nin, kulüp kontenjanlarıyla oluşturulan kurullar tarafından yönetilmesi sağlıksızdır. Özerk, hiçbir kulübün lobisine bağlı olmayan değişim olmadıkça, marka değerini yükselmesi mümkün olmayacaktır