Manisa'daki özel okullarda burslu olarak eğitim öğrenim gören Somalili 30 öğrenci, bir aylık burs bedellerini Van'daki depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasına bağışladı.

Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu ile Soma Özel Birlik Koleji'nde burslu olarak eğitim öğrenim gören Somalili öğrenciler, toplam 4 bin 500 liraya karşılık gelen bir aylık burs bedellerini, okul yönetimleri aracılığıyla Kimse Yok Mu Derneği Manisa Şubesi tarafından organize edilen yardım kampanyasına gönderdi.

Somalili öğrencilerinden Muhammed İsmail, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının vefat ettiğini, diğer 3 kardeşi ile birlikte kendilerine sağlanan burs imkanı ile Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulunda eğitim aldığını söyledi.

Manisa'da eğitim gören Somalililer olarak Van'daki depremin ardından bir aylık burs bedellerini, Van'daki çocuklar için bağışlamak istediklerini dile getiren İsmail, ''Somali'de yaşanan açlık dramı karşısında eminim Van'daki çocuklar da yardım yapmıştı. Şimdi sıra bizde. Birer aylık bursumuzu ve harçlıklarımızı onlara bağışladık. Allah oradaki çocukların ve ailelerinin yardımcısı olsun'' dedi.

Abdurrahman Muhammed isimli Somalili öğrenci de Van'da yaşanan depremden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, buradaki insanlara burslarıyla bir miktar yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz ise yardım yapma teklifinin Somalili öğrencilerden geldiğini ve öğrencilerinden böyle bir teklifin gelmesine çok sevindiklerini belirtti.

Somalili öğrencilerin, Türkiye'den kendi ülkelerine uzatılan yardım eline karşılık vermek istediklerini ve ''sıra bizde'' diyerek, burslarını bağışlamak istediklerini anlatan Yılmaz, ''Biz de sevinerek kabul ettik. Öğrencilerin bağışları Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Van'a gönderilecek'' dedi.

AA