Tehlike atlatan uçakta bulunan sanatçı Ajda Pekkan, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.


Hasar gören uçak kanadının durumunu gördükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pekkan, sıkıntı yaşadıklarını belirterek, ''Böyle olacağını bilseydim gelmeye çekinirdim. Zor bir iniş oldu. Ama burada olmaktan keyif alıyorum. Ufak tefek heyecanlar da olacaktır tabii. Hala titriyorum. Böyle radikal bir iniş beklemiyorduk. Heyecanlı şeylerin sonunda güzel şeyler de olur'' dedi.

Nihat Doğan da basın mensuplarının soruları üzerine survivor yarışmasında 50 metreden helikopterle indiğini belirterek, ''Ben korkmadım, alışkınım. Ama yanımdakilerin çığlığını duyunca endişe etmemek de mümkün değildi'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise uçağın çok alçaktan inişe geçtiğini belirterek, ''Ben uçak suya inecek sandım. Kanatların suya değmesine az kalmıştı'' diye konuştu.

Öte yandan, heyetten yaklaşık 1 saat sonra Mogadişu Uluslararası Havalimanı'na gelen Başbakan Erdoğan ise uçağın geçirdiği tehlikeyle ilgili bilgi aldı. Erdoğan, daha sonra, heyetin Türkiye'ye geri dönebilmesi için yetkililerden yeni bir uçağın getirtilmesini istedi.

Uçakta AK Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, sanatçılar Ajda Pekkan, Sertap Erener, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, gazeteciler, koruma ekibi ve bazı milletvekilleri de bulunuyordu.