Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ak Partili Ömer Faruk Çelik'i ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Milletvekili Özdağ, Soma için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini söyledi.
Kendisinin de bulunduğu 10 Ak Partili, 4 CHP'li, 2 MHP'li ve 1 HDP'li vekil olmak üzere 17 kişilik bir araştırma komisyonun kurulduğunu hatırlatan Özdağ, tamamlanacak raporun 3 ay sonra TBMM'ye sunulacağını kaydetti. 

ÖLÜM AYLIKLARI BAĞLANACAK 

Özdağ, facia sonrası düzenlenen yardım kampanyasında AFAD'ın 20 milyon, TOBB'un 16,5 milyon lira topladığını ifade etti. Ölen 301 madenciden 64'nün primi yetmediği gerekçesiyle emekli olamadığını belirten Özdağ, "Şimdi onu düzenliyoruz. Düzenlemeyle 64 kardeşimiz de emekli olacak" dedi. 

Ölen madencilerin sivil şehit kapsamına alınması için çalışma yapıldığını belirten Özdağ. "Bazı engelleri aşamadığımız için bu kardeşlerimizi 'Sivil Terör Mağduru' kapsamına aldık. Emekli maaşları da oradan ve yüksek dereceden bağlanmış oluyor. En düşüğü bin 500 lira olmak üzere maaş almış olacaklar. Bununda düzenlemesi şuanda yapılıyor. Ölüm aylıkları bağlanacak" diye konuştu. 

Kendisinin de içinde bulunduğu Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Başkanlığı'na tavsiye niteliğinde dilekçe sunan CHP, MHP ve HDP'li milletvekillerini eleştiren Vekil Özdağ, şunları söyledi: "Söyledikleri şeyler zaten yapılmaktadır. Ancak komisyonun görevi olmadığı halde bunu komisyona getiren popülist politika 'üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek' anlayışıdır. Oylama yapıldı komisyonda. Bir kısmı 'evet komisyon bunları gündeme getirsin yapsın' dedi. Bunlar kanunla yapılıyor. Sanırım bu milletvekili kardeşlerimiz TBMM'nin işleyiş tarzını öğrenememişler. Milletvekilleri önce meclis nasıl işliyor onu öğrensinler. Orada gidip de maden işçi kardeşlerimize 'Selam' çakmasınlar. Orada hedef şudur. İşveren şu anda yargılanmaktadır. Suçu varsa yargılanacaktır. Hukukun elindedir. Hukuk gereğini yapacaktır. Oradaki bürokratlarla ilgili orayı denetleyen müfettişlerle ilgili de adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Kimin ne kusuru varsa, kimin ne suçu varsa cezasız kalmamalıdır. Orada sendika bile işini yapmadıysa gerekli ceza verilsin. Orada hükümetimizi suçlamayı haklı bulmuyorum." 

EVLER ÖLEN MADENCİ YAKINLARINA TESLİM EDİLECEK 

Ölen madenci yakınlarına ev için 3 bölgenin uygun görüldüğünü belirten Ak Partili Vekil Özdağ, "Şuanda üç bölgenin zemin etütleri yapılıyor. Uygun görülen alana TOKİ tarafından ev yapılarak 301 ölen madencimizin yakınına teslim edilecek. İster oturacaklar, isterlerse kiraya verecekler veya satabilecekler" dedi. 

Muhalefet vekilleri tarafından komisyona sunulan yazılı tavsiye dilekçesinde Soma Madencilik A.Ş.'ye ait Atabacası ile Işıklar Maden Ocakları'nın kapatılıp bir kayyuma devredilmesine dair öneriyi eleştiren Özdağ, "Bunların kanun ile olacağını biliyorlar. Ama milletvekillerimiz şunu diyorsa kayyum heyeti kuruluncaya kadar bu maden ocakları kapalı kalsın. Kanun tekliflerini versinler. O zamana kadar madenler kapalı kalsın. Bu kayyum kuruluncaya kadar da kapalı olan madenlerdeki işçilerin maaşlarını CHP, MHP ve HDP birlikte ödesin" diye konuştu.