Galaktikos"a transfer olarak tümTürk gençlerinin idolü olanMesut Özil"in Türk takımlarının kapısından döndüğü ortaya çıktı.

Alman futboluna yakınlığıyla bilinen ve Lincoln"ün Galatasaray"a transferinde de rol oynayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Mesut"u 5 yıl önce İstanbul"a getirdiğini ama büyüklerin kendisini beğenmediğini açıkladı. Mesut"tan yakın dostu olan ve o dönemde Schalke"nin başkanlığını yürüten Gerhard Rehberg sayesinde haberi olduğunu belirten Akgün, 2005 yılında oyuncu gurbetçiyi Türkiye"ye davet ettiğini söyledi.

Rot-Weiss Essen"de forma giyen 1988 doğumlu futbolcunun babasını ikna ederek Mesut"u İstanbul"a getirdiğini ifade eden Hasan Akgün, o tarihte Galatasaray Başkanı
Özhan Canaydın"la yaptığı görüşme sonrası Mesut"un Sarı-Kırmızılı takımla antrenmana
çıktığını kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Mesut"u G.Saray"a ellerimle götürdüm. Kendisini gören yöneticiler, "Bu çocuk çok cılız. Solucan gibi. Bundan futbolcu olmaz. Denemeye bile gerek yok ama buraya
kadar gelmiş, bir bakalım" dedi. Saatlerce bekledik ama denemeye bile almadılar.
Sonra Beşiktaş"ın kapısını çaldık ama onlar da "Futbolcu tipi yok" diyerek benzer bir tavır sergiledi. Bu yaşananlardan sonra Fenerbahçe"ye başvurmaya da gerek görmedim.”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, Mesut Özil"in TürkMilli Takımı yerine AlmanyaMilli Takımı"nı tercih etmesinde de Galatasaray ve Beşiktaş"ta yaşadıklarının etkili olduğunu dile getirdi.

HT