Sacramento ile sözleşmesini fesh etmeye hazırlanan Solomon yakında formasına kavuşacak.

Vatan gazetesinden Kaan Kural'ın haberine göre: "F.BAHÇE taraftarının en büyük dileği gerçek olmak üzere. Türkiye"de King Solomon (Sultan Süleyman) olarak anılan, adına maçlarda pankartlar açılan taraftarın gönlünde çok özel yere sahip olan Solomon geri dönüyor. Son iki yılda şampiyonluğa ulaşan F.Bahçe Ülker"in lideri Solomon, bu sezon başında NBA rüyasını gerçekleştirmek için Toronto Raptors"la anlaşmış ancak Kanada takımında istediğini bulamamıştı. İspanyol Jose Calderon"un arkasında Hırvat Roko Ukiç ile dakika almak için mücadele eden Solomon çok kötü bir sezon geçiren Raptors"da bir türlü koç Sam Mitchell ile anlaşamamış, Mitchell"ın kovulmasıyla daha da karışan takımda yeni koç eski F.Bahçe oyuncusu Jay Triano ile de bir türlü iyi ilişkiler kuramamıştı. Sonuçta Solomon takas döneminin sonunda Sacramento yolunu tuttu. NBA"in finansal olarak en zor durumdaki takımı olan Kings bütçe kısmaya çalışıyor ve oyuncularını birer ikişer elden çıkarıyor. En son Drew Gooden"ı da gönderen Sacramento"nun Solomon"un sözleşmesini de karşılıklı olarak fesh etmeye ve biraz daha tasarruf etmeye hazır olduğu biliniyor.

MARQUEZ Green"in F.Bahçe"nin hedefleri düzeyinde bir oyun kurucu olmadığı ortaya çıktıktan sonra aylardır Solomon"u geri getirmeye çalışan F.Bahçe Ülker yönetimi şimdi aradığı fırsatı yakalamış görünüyor. Bu transferin gerçeklemesi an meselesi. Ortada sadece 1-2 pürüz var.

BİRİNCİSİ Sacramento"nun asıl oyun kurucusu Beno Udrih"in sakatlığında Solomon"a ihtiyacı var. Son iki maçta takıma yeni katılmış olmasına karşın 9/12 isabetle 17 sayı, 6 ribaund yapan Solomon, Sacramento"ya değerini biraz olsun gösterdi. Kings yine de Solomon"u bırakmaya hazır. Asıl önemli pürüz ise Solomon"un geçen sezon sonunda koç Bogdan Tanjeviç"le pek de dostane ayrılmamış olması. Amerikalı yıldız F.Bahçe"de oynamak istiyor. Toronto gazetelerine verdiği demeçte atmosferi özlediğini zaten itiraf etmişti ancak Tanjeviç"le ilgili çok rahat değil.

ANCAK bunların hepsi pürüz. Geçen sezona oranla çok kan kaybeden ve Beko Basketbol Ligi"nde 4. sıraya düşen, 10 defa üst üste yendiği Efes"e bu sezon iki maçta da yenilen F.Bahçe Ülker"in yeniden "en iyi takım" olmak için Solomon"a, Solomon"un da yeniden krallığına dönmeye ihtiyacı var. Pazar günkü dev Efes maçına yetişmeyecek ama Solomon"u gelecek hafta içinde bile sarı-lacivertli forma ile görebiliriz. "


HÜRRİYET