Kuşadası Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 29 Ekim gecesi düzenlenecek olan Cumhuriyet Şöleni ile Burak Kut ve Pınar Aylin konserleri Güneydoğu Anadolu bölgesindekison terör saldırıları nedeniyle iptal edildi.
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, son bir ay içerisinde terör belasına verilen şehitler nedeniyle ülke olarak büyük acı yaşandığına dikkat çekerek, bu nedenle daha önce yaptıkları anlaşma sonucu gerçekleştirmeyi planladıkları Cumhuriyet Şöleni ile Burak Kut ve Pınar Aylin konserlerini iptal ettiklerini açıkladı.
Yazılı bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, “Bu acımız zor dizginlenen bir öfke haline gelmiştir. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramının Kuşadası'nda büyük bir coşku ile ve şölen havasında kutlanması en büyük dileğimiz idi. Ancak acımız ve yasımız, bayramımızı içimizdeki acı ile kutlamamız gereken şartlar oluşturdu. Cumhuriyetimizi yine her zaman olduğu gibi, kahraman ordumuz ve demokrasimizi bağrımıza basarak, sevgi ve onur ile kutlayacağız. Değerli Kuşadası halkının Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bize bu büyük onuru yaşatan Atatürk ve Cumhuriyet kadrolarına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.