Açılışı yapacak olan Başbakan Erdoğan, 2020 Olimpiyatlarına adaylığımızı da açıklayacak.
 
HAMSİLER KARŞILADI
29 Temmuz’da sona erecek olan oyunlara katılacak sporcular dün Trabzon’a geldi. Sporcular kendilerini karşılayan “Maskot Hamsiler”le hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
ANADOLU ATEŞİ SAHNEDE
Trabzon’un ev sahipliğinde düzenlenecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) bugün start alacak. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Anadolu Ateşi Dans Grubu’nun yer alacağı açılış töreniyle başlayacak olan EYOF, 29 Temmuz Cuma günü sona erecek. 2007 yılında Karadeniz Oyunları’nın gerçekleştiği Trabzon’da, 4 yıl sonra Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ile bir büyük organizasyona daha imza atılmış olacak. Oyunlarda 49 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyonun açılışını Başbakan Tayyip Erdoğan yapacak. Başbakan Erdoğan’ın açılış konuşmasında, İstanbul’un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’na resmen adaylığını da açıklayacağı öğrenildi.
 
TRABZON ARTIK SPOR ŞEHRİ
Trabzon’daki oyunlar öncesinde EYOF Komisyon Başkanı Guido de Bontd ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 220 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen 11 tesiste, binlerce sporcunun mücadele edeceğini hatırlatırken, “Bu oyunlar 2020 İstanbul adaylığımızı da direkt etkileyecek” dedi. Erzurum’da da Universiade Kış Oyunları’nı düzenlediklerini belirten Akgül, “Organizasyonlar konusunda her geçen gün büyük tecrübe kazanıyoruz. İlk defa adında ‘olimpiyat’ olan bir organizasyon yapacağız. Hata yapmamalıyız” dedi. Trabzon’a harika tesisler kazandırdıklarını vurgulayan Akgül, “Trabzon futbol şehriydi. Artık spor şehri olacak ve birçok uluslararası şampiyona buraya gelecek.
 
En çok sporcu bizden
Oyunlara 49 ülkeden 2.500 sporcu katılacak. Basketbol, hentbol, voleybol, atletizm, bisiklet, judo, tenis, yüzme ve jimnastik olmak üzere 9 branşta gerçekleştirilecek oyunlarda Türkiye, 72’si erkek, 68’i kız olmak üzere 140 kişiyle en fazla mücadele eden ülke olacak.
 
Norveçlilere moral
 
EYOF Trabzon 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker, ülkelerindeki terör saldırısıyla sarsılan Norveç kafilesini Olimpiyat Köyü’nde ziyaret etti. Yaşanan terör saldırısından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Doker, “Ülkem ve komite adına üzüntünüzü paylaşıyoruz. Böyle olaylarda bizim ülkemizde bayraklar yarıya indirilir, eğer sizin de böyle bir talebiniz olursa seve seve yerine getiririz” dedi.
 
Hamsi her yerde
 
Trabzon’daki Gençlik Olimpiyat Oyunları’nın maskotu Hamsi, sempatik tavırlarıyla şehre gelenlerin büyük ilgisini çekiyor. Oyunlar dolayısıyla Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımında da büyük rol oynayan maskot hamsiler, Sümela Manastırı’nı gezdi.
 
Türkiye