Bir süre önce müslüman olup adını Mikail olarak değiştiren 'pop kralı' Michael Jackson'ın, ölümcül bir akciğer hastalığına yakalandığı bildiriliyor.

Michael Jackson'ın, Alpha-1 antitrypsin eksikliği çektiği kaydedildi. Resmi olarak açıklanmayan bilgilere göre, genetik bir rahatsızlık olan bu problemden dolayı ünlü şarkıcıya akciğer nakli yapılması gerekiyor.

Jackson hakkında bir kitap yazan Ian Halperin, ABD'deki In Touch dergisine yaptığı açıklamada, "Yıllardır bu rahatsızlığı var. Fakat son zamanlarda durumu iyice kötüleşti" dedi. Halperin, "Akciğer nakli yapılması gerekiyor fakat bunun için de vücudu çok güçsüz" diye konuştu. Yazar, ameliyatta en büyük problemin miğde ve bağırsaklarda meydana gelebilecek kanama olduğunu ve bunun şarkıcıyı öldürebileceğini ifade etti.

"Thriller" ve "Bad" gibi meşhur parçaları olan Michael Jackson'un güçlükle konuşabildiği ve sol gözünün hemen hemen tamamen kör olduğu kaydediliyor. Jackson çok nadiren ortalıkta görülüyor. Pop Kralı en son geçtiğimiz haftalarda Los Angeles'ta Zorro tarzı bir maskeyle dolaşırken fotoğraflanmıştı.

Ünlü şarkıcının kardeşi Jermaine Jackson da Fox televizyonuna Michael Jackson'un "durumunun iyi olmadığını" açıkladı.

İHA