Dünyada ve ülkemizde her geçen gün büyüyerek yaygınlaşan, internet teknolojisinin kullanıldığı e-Öğrenme adı verilen eğitim metodunu; Söke Belediyesi tarafından öğrencilere sunuluyor.

Söke Belediyesi, internet ortamında oluşturulan e-öğrenme portalını, ilçe genelindeki ilköğretim ve lise öğrencileri için ücretsiz olarak hizmete sunuyor. Öğrenciler ve eğitimciler e-öğrenme portalına Söke Belediyesi"nin (www.soke.bel.tr) web sitesi üzerinden ücretsiz giriş yapabilecek.

Öğrenciler sistemde yer alan Milli Eğitim müfredatına göre hazırlanmış video ve seslerle zenginleştirilmiş dersleri öğrenecek, çok sayıda testlerle sınav alışkanlığı kazanacak, öğretmen ve veliler öğrencilerin seviyelerini kolaylıkla takip edebilecek.

Söke Belediyesi, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliğiyle Söke"deki tüm ilköğretim 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile lise 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz e-öğrenme (internet üzerinden eğitim) hizmetinden öğrencilerin faydalanmasını sağlayacak şifrelerin dağıtımına da başlandı. Sembolik şifre dağıtım törenine Söke Vakıfbank İlköğretim Okulu ev sahipliği taparken, törene Söke Belediye Başkan Vekili Afet Er, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Söke İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Badur, Söke Belediyesi Bilgi İşlem Biriminden Mehmet Zeylan, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden Levent Tuncer ve Muzaffer Ceylan katıldılar.

Törende öğrencilere e-öğrenme portalı konusunda bilgiler verilirken; konuşma yapan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Söke Belediyesi olarak her zaman eğitimin yanında olduklarını ve ellerinden geldiğince desteklediklerini söyledi. Projenin öncelikli olarak Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla özellikle dershanelere gidemeyen öğrencilerin sınavlara hazırlanmalarına katkıda bulunmayı amaçladığını belirten Levent Tuna; “Bu sistem öğrencileri ilgili sınavlara hazırlayacağı gibi, eğitimciler ve velilere rehberlik hizmet sağlayacak. İlçe Milli eğitim Müdürlüğü"nde alınan destek ile eğitimcilerin denetim ve katkıları ile güçlenecek bu eğitim sistemi, ilçedeki sisteme dahil tüm öğrencilerin aynı anda değerlendirmelerine olanak sağlayacak. Yani sisteme entegre olan tüm öğrencilere deneme sınavları yapabilecek bu sistem, ilçenin sınavlardaki seviyesini ölçme ve yükseltme olanağı sağlayacak. İlçemiz eğitim sistemine büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz projenin gerçekleşmesinde katkı sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilere şifreleri dağıtıldı. Diğer okullara şifreler okul müdürlerine Söke Belediyesi tarafından teslim edilecek.

Diğer taraftan; Öğrencilerimizin derslerine destek olacak ve sınavlara (SBS, LYS, YGS) hazırlanmalarına yardımcı olacak bu hizmetten “eğitimde fırsat eşitliği” kapsamında tüm öğrencilerin yararlanması için okulların teknoloji sınıflarından faydalanılacağı gibi, Söke Belediyesi tarafından internet evleri tesis edileceği öğrenildi.