Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Ahmet Yöntem AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallelerine ikinci baz istasyonunun kurulmasını önlemek için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Mahalle sakinlerinin mevcut baz istasyonunun yanına ikinci baz istasyonunun kurulmak istenmesine büyük tepki gösterdiğini belirten Yöntem, vatandaşların her türlü eyleme hazır olduklarını bildirdi. 
     Hiçbir şeyin insan sağlığından önemli olmadığını vurgulayan Yöntem, şunları söyledi: 
     ''Daha önce kurulan baz istasyonuna karşı çıkmıştık. Baz istasyonunun çatıya kurulmasına izin veren bina sahibi, temmuz ayında şirketle yaptığı anlaşmanın sona ereceğini söylemişti ve baz istasyonunun kaldırılacağını belirtmişti. Ancak tam tersi bir durumla karşı karşıyayız. Mevcut baz istasyonu kaldırılacağı yerde ikincisi kuruluyor. 3G'li baz istasyonunun kurulacağını öğrendik. Mahalle sakinleri oldukça rahatsız. 3G baz istasyonunu kurmak için İzmir'den gelen şirket yetkilileri bize güneş enerjisi ayağı taktıklarını söylediler. Ama biz buna inanmadık. 3G istasyonu kurma izin belgelerini göstermelerini istedik. İzin belgesi yerine sertifika gösterdiler. Bizi kandırmaya çalışıyorlar. Kesinlikle buraya baz istasyonu kurdurmayacağız.'' 
     
     -BİN İMZA TOPLADIK- 
     
     Fevzipaşa Mahallesi'nde baz istasyonunun kaldırılması için bugün başlayan imza kampanyasında bin imza toplandığını, hedeflerinin 2 bin imza toplamak olduğunu ifade eden Yöntem, ''Baz istasyonlarının insan sağlığı için tehlikeli olduğu ispatlanmış durumdadır. Mahallemizde kurulan baz istasyonunun yanındaki binada yaşayan bir arkadaşımızı kanser nedeniyle kaybettik. Belki de arkadaşımız bu baz istasyonundan yayılan radyasyondan dolayı hastalığa yakalanıp yaşamını yitirdi. Bahçelere diktiğimiz zeytin ve incir ağaçları kurumaya başladı. Para için bu işlerin yapılması yanlış'' dedi. 
     Yöntem, mahalle halkından destek istediğini ve hep birlikte her türlü eyleme hazır olduklarını ifade ederek, Söke Belediyesi'nin şehir içinde baz istasyonu kurdurmamasını istedi.