Libya"da iç ayaklanmanın başladığı ilk saatlerde uçakla Türkiye"den Libya"ya hareket eden Sökeli akü ustası Cengiz Ölmez"den yaklaşık 10 gündür haber alınamıyor.

Kendisine ulaşamayan Cengiz Ölmez Ailesi"nin gözü Libya"dan gelecek haberlerde. Tunus'ta başlayan ve kısa sürede birçok Orta Doğu ülkesine yayılan iç ayaklanmaların son adresi Libya olmuştu.

Geçen hafta Perşembe günü başlayan iç ayaklanmada şu ana kadar bir Türk yaşamını yitirirken, binlerce Türk vatandaşı uçak ve feribotlarla Türkiye ye getirilmeye çalışılıyor.

Yapılan açıklamalarda, Libya'da 25 bin Türk'ün yaşadığı belirtiliyor. Olayların çıktığı ilk günden bu yana da Libya'da yakınları bulunan vatandaşlar telefonlarla onlara ulaşmaya çalışıyorlar.

32 yıl önce Libya'ya giden akü ustası Cengiz Ölmez daha sonra eşi ve çocuklarını da yanına aldırdı. 62 Yaşındaki evli ve 4 çocuk babası olan Ölmez'in İbrahim isimli oğlu da Libya'da dünyaya geldi.

26 Yıl önce Türkiye'ye dönen Cengiz Ölmez, emekli olduktan sonra Söke Sanayi Sitesi"nde oğlunun açtığı akücü dükkanında oğluna yardımcı olmak için bulunuyordu.

Fakat Libya'da ki Libya asıllı arkadaşlarının bir yıllık ısrarına dayanamayan Ölmez, 17 Şubat Perşembe günü Libya'ya gitmek için İstanbul'dan uçakla yola çıktı. Cengiz ustadan o gün, bugündür de haber alınamıyor.

Eşiyle uçağa binmeden kısa bir süre önce telefona konuştuğunu söyleyen Söke'deki eşi Selma Ölmez, “Uçağının sabah saat 10.00'da kalkacağını söylemişti. Ancak ertesi gün öğle saatlerinde beni arayarak saat 20.00 uçağıyla Libya'ya havalanacaklarını söyledi.

Uçağa binmeden kısa bir süre öncede konuştuk ve televizyonlardan olayı takip ettiğimiz için gitmemesini istedik. Israrlarımızı dinlemedi. Son konuşmamızda bu oldu. Bir haftadan bu yana neredeyse her 10 dakikada bir numarasını arıyoruz. Ancak ulaşılamıyor yanıtı geliyor. Ailece tedirgin olduk. Televizyon başında korku içerinde yaşanan olayları takip ediyoruz” dedi.

Cengiz Ölmez"in oğlu Musa Ölmez ise yaptığı açıklamada babasının Libya"da uzun yıllar yaşadığı için iyi bir dost çevresi edindiğini söyledi. Oğul Musa Ölmez yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “ Orada yaşayan Araplar bir yıldan bu yana babamı götürmek istediklerini, hatta Libya'daki otomobil servisini yeniden oluşturması için ekip oluşturmasını istiyorlardı.

Daha sonrada kardeşimi yanına aldıracaktı. Maddi sıkıntımız yok. İllaki, 'Arkadaşlarımı görmek istiyorum' diye tutturdu. Bizde engel olmak istemedik. Fakat hala bir haber alamadık. Korku ve tedirginlik içerinde bekliyoruz” Cengiz Ölmez"in Libya'nın Trablus"a bağlı Ecdabie şehrine gitmek üzere Türkiye'den ayrıldığı öğrenildi.