Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve katılımın yoğun olduğu gözlenen eğitim toplantısı Söke Ziraat Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Aydın Tarım İl Müdürlüğü ve Söke İlçe Müdürlüğü Mühendislerince verilen eğitimler sonunda, katılan üreticilere “Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi” verildi.
Yapılan eğitim toplantısında Sökeli üreticiler 21 Mayıs 2010 tarihinde yürürlüğe girecek olan Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulama Usul ve Esasları Yönetmeliği'ne göre ürettikleri ürünleri ilaçlama belgesi olmadan ilaçlama yapamayacakları konusunda uyarıldı. Yaz yazlarında başlayan ve Söke"de ikincisi yapılan eğitim toplantılarının İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuru yapılması halinde yeniden açılabileceği belirtilirken, Sökeli üreticilerden eğitimlerin hasat sezonu sonunda yani Aralık ayında yeniden açılabileceği önerisi geldi.
Toplantıda İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen bilgilerde; “Tarım Bakanlığı tarafından "Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi"ne sahip olmayan üreticiler, bitki koruma ürünü uygulamasını profesyonel kullanıcılara yaptırmak zorundalar. İlgili yönetmelik hükümlerine göre; Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesine sahip kişiler, sadece kendisine ait olan üretim alanında bitki koruma ürünü uygulaması yapabilecektir. Yaptıkları uygulamaların kayıtlarını tutmak ve gerektiğinde yaptıkları uygulamaların denetlenmesi ile ilgili her türlü bilgi ve belgeyi il/ilçe tarım müdürlüklerince görevlendirilen denetleyici kişilere göstermek zorundadırlar. Çiftçilerimizin doğru ilaçlar ile doğru bir şekilde uygulama tekniği için eğitime katılarak belgelerini almaları özellikle iyi tarım uygulamasına katılan ve bitkisel üretimdeki tüm çiftçilerimizin bu gibi eğitimlerden faydalanmaları yararlarına olacaktır” ifadelerine yer verdi.