Söke Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Aydın İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Mustafa Arslan konuşmacı olarak yer aldı. Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmasını, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamayı, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımının desteklenmesini amaçlayan destekleme paketinde daha önce 17 kalem olan makine ve ekipman kapsamının 30 kaleme çıkarıldığı öğrenildi.
Aydın İl Tarım müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Mustafa Arslan; Aydın ilinde 2008 yılında 175 makine başvurusu karşılığında 1 milyon 200 bin TL destekleme verildiğini söyledi. Geçmiş yıllarda makine ve ekipman desteklemelerinden yararlanmak için 4 ay olan başvuru süresinin 2009 yılında tebliğ tarihinden itibaren 45 güne indirildiğine dikkat çeken Mustafa Arslan; bu tarihin 13 Mayıs 2009 mesai bitimine kadar olduğunu dile getirdi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi kapsamında kabul gören projelerin mal alım tutarlarında KDV hariç yüzde 50"sine destek sağlanıyor. Hibeye esas tutar gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin TL" yi geçemiyor. Basınçlı sulama sistemleri başvurularında gerçek kişiler için 100 bin TL, tüzel kişiler için 200 bin TL" yi geçemiyor. Mal alım bedellerinin bu miktarı aşması durumunda aşan kısım başvuru sahibi tarafından ayni katkı olarak karşılanıyor.