Söke Ziraat Odası ve Aydın Tarım İl Müdürlüğü"nün ortak çalışması ile düzenlenen toplantıda Sökeli üreticilere “Havza Bazlı Desteklemeler ve Anıza Ekim” konularında bilgiler verildi.
Toplantıya Aydın İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, Söke İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, üretici kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.
Ziraat Odası Konferans Salonu"nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Tarım Bakanlığı TÜGEM Genel Müdür Yrd. Dr. Talat Şentürk ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü Prof. Dr. Erdem Aykas konuşmacı olarak yer aldı.
Toplantıda havza bazlı destekleme modelinin; hangi havzada hangi ürünlerin ne kadar üretileceğine yönelik fiyat, destek bütçesi, talep tahmini, dış ticaret, havzaların üretim potansiyeli gibi verileri ortaya koyacağı belirtildi. Toplantıda, ayrıca havza bazında destekleme modelinin toplam sürdürülebilir üretim dağılımı yapılmasında, sağlıklı tarım envanterinin hazırlanmasında, üretim planlamasına imkân sağlamada, hangi ürününün nerede ne kadar üretilebileceğinin belirlemesinde, çiftçinin geleceğe ait talep projeksiyonlarının belirlenmesinde faydalı olacacağı belirtildi.