Şiddetli dolunun etkili olduğu Söke çevresinde Sarıkemer, Atburgazı, Yuvaca ve Güllübahçe bölgelerinde yeni çıkan fidelerin yaprakları dolu’dan zarar gördü. 
Kışın ve ilkbahar da Büyük Menderes Nehrinin taşkınlarına teslim olan Söke Ovasında geçtiğimiz hafta içersinde bölgede etkili olan yağışların ardından önceki akşam yağan dolu pamuk ekili alanlarda zarara yol açtı.
450 Bin dekar sulu tarım arazisine sahip olan Söke Ovası'nın en verimli arazilerinin bulunduğu bölgeler olarak bilinen Sarıkemer, Güllübahçe, Atburgazı ve Tuzburgazı ovalarında kısa süreli de olsa şiddetli dolu yağışı tarlalarda gelişmekte olan pamuk fidelerine zarar verdi. Yeni çıkan ve önümüzdeki günlerde çapalaması gelen binlerce dekar alanda pamuk fidelerinin tepeleri ve yaprakları dolunun etkisiyle kırılırken, bu sezon ardı ardına şok yaşayan pamuk üreticisi yeniden şaşkına döndü.
Pamuk üretimin de hiçbir sezon bu kadar çok şansızlığın ardı ardına yaşamağı belirtilirken; Sökeli üreticiler bu yıl yağışlardan ardı ardına darbe yedi. Son dönemde bahar ve yaz yağmurları ile Söke Ovası'nda yaklaşık 20 Bin dekar pamuk ekili arazinin zarar gördüğü belirtiliyor.
NAZİLLİ PAMUK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDEN YARDIM İSTENİLDİ
Söke Ovası'nda pamuk ekiminin tam olarak bir türlü gerçekleşmemesi ve son olarak dolu ile gelen zararlarla ilgili olarak Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Söke Ovasına davet edildi. Pazartesi günü Söke Ovasına gelecek olan Pamuk Enstitüsü Uzmanları Söke ovasındaki zararı yerinde inceleyip yeni baştan ekilmesi gerekecek arazilerin tespitinde katkıda bulunması istenildi.

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg