Söke Ovası’nda Pamuk Hasadının başladığı bu günlerde pamuk üreticisi pamuk fiyatlarındaki istikrarsızlıktan şikayet ederken; “Pamuk üretiminin tadı yok” ifadesini kullanıyor.
İzmir Ticaret Borsası'ndaki fiyatların kendilerini kaygılandırdığını ifade eden Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş; “Üretim maliyetleri altında bir alım satımlar gerçekleşmektedir. Dünya Borsaları ile İzmir Ticaret Borsası arasında 1 (bir) TL düşük fiyat farkı var. Hatta komşumuz Yunanistan pamuğu ile de 50 kuruş daha düşük fiyat uygulanması pamuk üreticilerini üzmektedir. Dışarıdan gelen pamuğun kalitesi kötü durumdadır. Onun için İplikçiler ve konfeksiyoncular alın terimiz olan pamuğa iyi fiyat vermelidir. Eğer pamukta istenilen değer oluşmazsa önümüzdeki sezon pamuk ekiminde üreticimiz uzaklaşacak ve bir daha pamuk ekmek için isteksiz olacaktır. TARİŞ'in içinde bulunduğu mali krizin aşılması ile ve ortaklarının TARİŞ'e sahip çıkarak pamuğunu TARİŞ'e vermesi ile pamuk fiyatlarında olumlu etki yapacağını düşünüyoruz” dedi.
PAMUK HASADI BAŞLADI
Söke Ovası'nda pamuk ekiminin başladığı mayıs ayının yağışlı geçmesi ile ovada 15 günlük bir gecikmeyle pamuk ekimi yapılmıştı. Pamuk sezonu boyunca havaların pamuğun istediği şekilde gitmesiyle pamuk bitkisi strese girmeden hasat dönemine gelindi. Zorlu ve özverili ekim ile bitkinin yetişme sürecini geçiren Sökeli üretici çalışmanın karşılığı olarak da ürünlerinin istedikleri karşılığı almasını bekliyor.