Söke Kent Konseyi Çocuk Meclisi okulların tatile girmeyle birlikte yaz tatiline girdi.

Çocuk Meclisi yılın son toplantısını yaptı. Kurulması çok kısa bir süre olmasına rağmen güzel bir başlangıç yapan Söke Çocuk Meclisi yeni dönem çalışmalarına Eylül ayından itibaren devam edecek.

'Bizimde Söke için söyleyecek ve yapacaklarımız var' diyen Söke Çocuk Meclisi Başkanı Nisa Neretva; "Sökemizde biz çocuklarda söz sahibi olmalıyız. Bu çalışmalarda yeni arkadaşlarımızı aramıza bekliyoruz. Burada bizde varız, bizde yaşıyoruz" dedi.

"YAZ TATİLİNDE BOL BOL KİTAP OKUYACAKLAR"

Söke Çocuk Meclisi yaz tatilinde ancak tatilde bol bol kitap okunacak. Yaz döneminde en çok kitap okuyan arkadaşlarının belirleneceğini belirten Nisa Neretva; "En çok kitap okuyan arkadaşlarımızı belirleyip, kendilerine ödüller verileceğiz. Ayrıca İzmir kitap fuarına götürülüp istedikleri yazarlarla tanışma fırsatı sağlanacağız. Tatilde boş durmayıp, kitap okuyacağız" dedi.

Çocuk Meclisi Danışmanı Mürüvvet Zorlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Çocuklarla çağdaş yaşamda kimliğin ön plana çıkartılması, çocukların hak ve özgürlüklerine saygılı, üretken bireyler olması yolunda çalıştıklarını söyledi. Bu çalışmalarda başarıyla yol aldıklarını belirten Mürüvvet Zorlu; "Çalışmalarımıza okulların tatil dönemine girmesiyle bir süre ara veriyoruz. Ancak yaz dönemi kitap okuma etkinliğimiz var. Çocuklarımızın ilgi göstereceklerine inanıyoruz" dedi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png