Söke Ovasında sayıları her geçen gün artan yaban domuzu istilası üreticileri zor durumda bırakırken, Söke Avcılar ve Atıcılar Kulübü ile görüşen Ziraat Odası daha sonra konuyla ilgili Söke Kaymakamlığı’na dilekçe de verdi.
Ovadaki yaban domuzu sayısının tahminlerin çok üzerinde olduğunu dile getiren Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Koçabaş, Söke Avcılar Kulübü Başkanı Çetin Özat’dan Söke Ovasında yaban domuzu sürek avı düzenlenmesini istedi. Koçabaş; “Şu anda ovamızda ikinci ürün mısır ekimi yapılıyor. Çiftçimiz bir gün önce ektiği mısırın tohumunu ertesi gün tarlasında bulamaz hale geldi. Sebze ve meyvelere dadanan yaban domuzları artık yerleşim birimlerine inerek ürünlere zarar vermekteler. Sürek avı olmadığından elimiz kolumuz bağlı” dedi.
Söke Ovasında yaban domuzlarının hızla çoğalmalarından duyulan endişenin haklı olduğunu dile getiren Söke Avcılar Kulübü Başkanı Çetin Özat, sürek avı ile ilgili yasal düzenlemenin uygulanmasındaki bürokrasinin çokluğundan dert yandı. Özat; “Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğüne bu konuda yapılan başvuru dilekçesinin silsile yoluyla onaylardan geçerek sürek avına izin çıkmasında çok ciddi zaman kaybı yaşanıyor. Bürokratik engeller zaman kaybettirirken, bu arada domuzların verdiği zararlar büyümekte” dedi.
KAYMAKAMLIĞA BAŞVURU YAPILDI
Avcılar Kulübüne yapılan ziyarette destek sözü alan Söke Ziraat Odası yöneticileri beraberinde Avcılar Kulübü Başkanı Çetin Özat ile birlikte Kaymakam Mehmet Demirezer’i makamında ziyaret ederek yaban domuzu sürek avı için başvuru yaptılar.