Terör örgütlerinin önemli finans kaynaklarından olan kaçakçılık suçları ile mücadele kapsamında Aydın genelinde araçlarda mazot yerine on numara madeni yağ kullanılmasına yönelik yapılan çalışmalara hız veren Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Söke merkez Yeni Cami Mahallesi Bağarası Caddesi Otogar içinde faaliyet gösteren R. Y. (61) isimli şahsa ait işyerinde bir araca usulsüz yakıt ikmali yapılırken suçüstü yaptı. İşyerinde yapılan aramada değişik markalarda üzerlerinde akaryakıt katığı ibaresi bulunan 15 litrelik tenekeler içersinde 915 litre şüpheli akaryakıt ile bu yakıtları araçların depolarına aktarmada kullanılan aparatlar ele geçirildi. Ayrıca aracın deposunda da 17 litre şüpheli akaryakıt ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheli R. Y. (61), adli mercilerce serbest bırakıldı.

Yine aynı adreste bulunan S.S. firmasına ait olan yakıt tankerinde yapılan incelemede, tanker içersinde 5 ton kaçak akaryakıt olduğu tespit edildi. Bu yakıtlarla ilgili olarak araç sürücüsü T.D. (21) ve tankerin sahibi E.Ö. (26) yakalandı. Ele geçirilen yakıtlar tanker ile birlikte İl Özel İdare Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Yakalanan şüpheliler T.D. ve E.Ö., adli mercilerce serbest bırakıldı.

Söke merkez Sazlıköy beldesi Fırat Mahallesi Aydın Caddesinde bir tıra usulsüz akaryakıt ikmali yapılırken suçüstü yapan polis ekipleri, incelemelerde 3 bin894 litre şüpheli madeni yağ ele geçirdi. Olay ile ilgili olarak işyeri sahibi Y.B. (30) ve tır şoförü M.A. (47) yakalandı. Yakalanan şüpheliler adli mercilerce serbest bırakıldı.

Nazilli ilçesi İstiklal Mahallesi Devlet Karayolu Yolu üzerinde bulunan işletmeciliğini M. Ö. (30) isimli şahsın yaptığı işyerinde N.A’ye (25 ) ait araca usulsüz akaryakıt ikmali yapıldığı tespit edilmesi üzerine olaya müdahale edildi. Yapılan kontrollerde ulusal marker kontrolü geçersiz olan 15 litresi aracın deposunda olmak üzere üzerinde hidrolik yağı ibaresi bulunan 182 adet 13,2 litrelik vidon içerisinde 2 bin 402 litre madeni yağ ve dolum işlerinde kullanıldığı değerlendirilen aparatlar ile 205 adet boş madeni yağ tenekesine ele geçirildi. Yakalanan M.Ö (30) ve N.A. (25) isimli şüphelileri adli mercilerce serbest bırakıldı. Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png