Söke Belediyesi tarafından düzenlenen, Sökeli iş adamlarından Suat ve Bülent Zeytinoğlu tarafından desteklenen ve Remzi Zeytinoğlu adına yapılan Ulusal Satranç Turnuvası başladı. Söke TAYEM’de yapılan satranç turnuvasına her yıl olduğu gibi bu yıl oldukça yoğun ilgi var. Türkiye Satranç Federasyonu’nun programında da yer alan satranç turnuvası Türkiye’nin çeşitli yerlerinden çok sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleşiyor.

1600 UKD ve üstü sporcuların bulunduğu (A) Kategorisi, 1300 ve 1599 UKD sporcuların bulunduğu (B) Kategorisi ile 1299 UKD ve altı sporcular ve UKD’si bulunmayan sporcuların bulunduğu (C) Kategorisi olmak üzere 3 kategoride yapılacak müsabakaların yine oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor. 14 Haziran 2015 Pazar günü son bulacak bu yılki turnuvanın toplam ödülü ise 12 Bin 500 TL olacak.

Söke Belediyesi-Remzi Zeytinoğlu Satranç Turnuvası’nın açılış töreni Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Garnizon Komutanı Kur. Alb. Mücahit Tamer, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Söke Belediyesi Kültür Komisyonu Üyesi Levent Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın’ın katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğin Söke’nin en önemli organizasyonlarından biri olduğunu belirten Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan başta Söke Belediyesi ve Zeytinoğlu Ailesi olmak üzere, herkese teşekkür etti. Turnuvanın açılış hamlesi Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran tarafından yapıldı.