Söke’den teröre bir kez daha lanet yağdırıldı. Sokaklara ellerinde ay yıldızlı al bayrakları ile çıkan Sökeliler Hükümet Meydanında buluştur, daha sora ilçe merkezinde teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.
Söke’de önceki gün öğrencilerin sosyal paylaşım sitelerinden kurdukları diyalogla teröre karşı bozdukları sessizliğin ardından bu kez siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de destek verdiği halk yürüyüşü ile terör bir kez daha lanetlendi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ve uzun yaya konvoyunun oluştuğu yürüyüşte elde ay yıldızlı bayrak, ağızlarda ise teröre tepki sözleri vardı. Yürüyüş sırasında ilçe sokaklarında ev ve işyerlerinden de destek alkışları geldi. Söke’de hükümet meydanında toplanan kalabalık Cumhuriyet Caddesi, İstasyon Caddesi ve Aydın Caddesi güzergahında yürüyüş gerçekleştirdi. Hükümet Meydanında son bulan yürüyüş sonrası saygı duruşunda bulunuldu, şehit olan askerlerin yoklaması yapılırken kalabalık her şehit ismi sonrası ‘burada’ diye haykırdı.
Sökelilerin teröre karşı tek yürek olduğu şehitleri anma-saygı ve teröre tepki yürüyüşüne MHP ve CHP ilçe teşkilatı ile Ülkü Ocakları temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik tedbirleri aldığı yürüyüş sonrasında kalabalık sessizce dağıldı.

03.20111023113716.jpg