Söke TARİŞ 131 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifİ, pamuk alımlarına 3 merkezde tüm hızıyla devam ediyor. Söke TARİŞ 131 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi"nin Söke merkez, Güllübahçe ve Sarıkemer alım merkezlerinde bu güne kadar toplam 18 milyon 165 bin kilogram pamuk alımı gerçekleştirdiği belirtildi.
Alımı yapılan pamukların bu güne kadar yüzde 40 oranında işlendiği belirtilirken; Söke TARİŞ Pamuk Tesisleri günlük 500 ile 550 bin kilogram pamuk işlemesi yapıyor. Günlük olarak 1 milyon 400 bin kilogram civarında pamuk alımı gerçekleştiren tesislerde yoğunluk yaşanırken; Söke TARİŞ Tesisleri önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.
Gönüllerinin üreticileri kuyruklarda bekletmeden daha hızlı işleme ve alım yapmayı istediğini ifade eden TARİŞ Söke 131 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert; “Hazırlıklarımızı sezon öncesinde alımların sorunsuz geçmesi üzerine planladık. Ancak depolarımızın ve işleme tesislerimizin kapasitesi yönünde hem alımlarımıza hem de aynı anda pamuğun işlenmesine devam ediyoruz. Kooperatiflerine sahip çıkan ve pamuğunu TARİŞ"e getiren üreticilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Nemli pamuk ve yapraklı pamukların tesislere getirildiğinde çeşitli sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Ekrem Sert, üreticileri uyararak; “Kooperatifimize gelen nemli ve yapraklı pamuklar geriye çevrilmek durumunda. Pamuğun hangi zor şartlarda yetiştiğini bizlerde üreticilerimiz kadar biliyoruz. Üreticilerimiz bizlerinde birer çiftçi olduğunu onlarla aynı şartlarda mücadele verdiğimizi unutmasınlar. Zor şarlar nedeniyle ürünlerini acele etmeden uygun koşulları sağlayacak şekilde toplasınlar ki, emekler boşa gitmesin” diye konuştu.