Yeni sezonun ilk ürün pamuğunun Söke Tariş Kooperatifine gelmesi nedeniyle Söke Ziraat Odası, Borsa ve Tariş Pamuk Kooperatifi yöneticileri ilk ürün teslim heyecanını birlikte yaşadılar.
Tariş Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı Mehmet Özbaş, ilk ürün pamuğun kooperatiflerine getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Tariş ortağının gücü ile bugün ayaktadır. Ortağımızın birçok çırçırcının daha yüksek sembolik fiyat vermesine rağmen kooperatifimize tercih etmesini ortaklarımızın Tariş’i sahiplenmesi olarak değerlendiriyoruz. Bu anlamda ilk ürünün Söke Tariş Kooperatifine getirilmesini önemsiyoruz” dedi.
Teslim töreninde bulunan Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Koçabaş tüm pamuk üreticilerine bereketli, sorunsuz bir sezon dilerken, Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık; “Ağustos ayı içersinde ilk ürün pamuğun yetişmesi Söke Ovasının beyaz altında haklı gururu. Bugün Söke’de ilk ürünün satışa sunulmasının heyecanını yaşarken kulağımızda Ankara’da pamuk ithalatı ile ilgili yapılacak olan toplantıda olacak” diye konuştu.
Tuzburgazı köyünde yetiştirdiği 660 kilogram kütlü pamuğu Söke Tariş Pamuk Kooperatifine teslim eden üretici Cengiz Özdemir’e çeki ve Tariş ürünlerinden oluşan hediye paketi verildi.